Маркарова повідомила, як можна повернути заробітчан в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маркарова повідомила, як можна повернути заробітчан в Україну

Казна та Політика
1562
Українська влада повинна працювати над поліпшенням якості життя в країні, щоб повернути українців, які працюють за кордоном.
Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова в ході бізнес-форуму Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), повідомляє прес-служба Мінфіну.
“Питання про кількість мігрантів є чутливим і дещо політизованим. ЇЇ причини не тільки чисто економічні, такі як розрив у заробітній платі, а й соціальні, тобто якість життя загалом”, – ідеться в повідомленні.
За її словами, Україна має великий промисловий потенціал і нестачу кадрів для його реалізації.
“Ми також маємо проблеми з продуктивністю. Щоби адекватно реагувати на це, ми потребуємо капіталу та інвестицій у нове обладнання та технології. А щоби повернути людей, ми повинні працювати над поліпшенням якості життя. Саме тому ми розпочали реформи у сфері охорони здоров’я, освіти та соціальної допомоги”, – сказала міністр фінасів Оксана Маркарова.
На її переконання, міграційна політика має враховувати ті зміни, які відбудуться через десять і більше років у демографії, економіці і технологіях.
“Ми маємо готуватися до того, що інновації багато змінять і багатьох замінять, і починати цю роботу треба вже з першого класу в школі”, – каже Оксана Маркарова.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас