RU
 

Пентагон закликав до агресивної конкуренції з Росією і КНР

Корреспондент.net,  21 жовтня 2020, 00:28
0
315
Пентагон закликав до агресивної конкуренції з Росією і КНР
Фото: AP Photo / Manuel Balce Ceneta
Глава Пентагону Марк Еспер

США і союзники повинні агресивно конкурувати з Росією і Китаєм у всіх частинах світу і "готуватися до гіршого", заявив глава Пентагону.

 

Глава Пентагону Марк Еспер заявив, що США і їхні союзники повинні агресивно конкурувати з Росією і Китаєм у всіх частинах світу. Про це, у вівторок, 20 жовтня, заявив міністр оборони США, виступаючи в Атлантичній раді.
 
"Ми бачимо, як Росія і Китай діють в Америках, Африці, на Близькому Сході, в Арктиці й Антарктиці. Ми повинні конкурувати, ми повинні конкурувати агресивно. Всі ми разом. І якщо стримування не спрацює, то ми повинні бути готові до гіршого", - сказав Еспер.
 
Разом з тим Еспер підкреслив, що необхідно зберігати лінії зв'язку з Москвою і Пекіном з метою уникнути помилок або непорозуміння, а також шукати сфери взаємодії і працювати з цими державами.
 
За словами Еспера, США і їхні союзники не прагнуть вступити в конфлікт з Росією і Китаєм, однак обидві країни порушують міжнародну систему правил на постійній основі.
 
"Ми повинні виступити і захищати цю систему", - підкреслив він.
 
Нагадаємо, міністерство оборони США планує збільшити кількість військово-морських суден до 530.
 
Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Міноборони хоче тільки війни, щоб збагачувалися підприємства, що займаються виробництвом озброєнь, боєприпасів і військової техніки.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияСШАПентагонКитайконкуренция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі