10:30 11.11.2019

Питання введення ринку землі має бути винесено на референдум - депутат від "ОПЗЖ"

2 хв читати
Питання введення ринку землі має бути винесено на референдум - депутат від "ОПЗЖ"

Питання про відкритий ринок землі необхідно вирішувати на референдумі, вважає народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" (ОПЗЖ) Тетяна Плачкова.

"Чи потрібен в Україні ринок сільгоспземель слід запитати у людей шляхом референдуму! Тим більше що народовладдя через проведення всеукраїнських референдумів було однією з ключових обіцянок президента", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Представниця "ОПЗЖ" наполягає, що земельна реформа може бути ефективною лише в разі, якщо земля належатиме громадянам України, громадам і державі.

"Для цього має бути завершено розмежування земель державної та комунальної власності та врегульовано питання її професійної оцінки і вартості. А ще - законодавчо встановлені жорсткі запобіжники проти рейдерства, аби захистити інтереси реального власника - українського селянина, фермера та інтереси нашої країни. Вихід на відкритий ринок без урахування всіх цих позицій означатиме лише одне - земельна реформа стане масштабною земельною аферою", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 18 жовтня парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики на засіданні в п'ятницю рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення". Юлія Тимошенко, лідерка партії "Батьківщина", заявила, що рішення комітету є нелегітимним. Вона звинуватила комітет у проведенні таємного засідання без повідомлення представникам інших фракцій.

Альтернативний урядовому законопроект №2178-10 зареєструвала група депутатів із фракції "Слуга народу" 10 жовтня. Він передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження земель сільгосппризначення всіх форм власності. Згідно із законопроектом, купувати такі землі можуть громадяни та юрособи України, територіальні громади, держава. Водночас згідно з документом пропонується позбавити права на купівлю землі фіз- та юросіб, іноземні держави, які потрапляють під дію закону про санкції.

Крім того, законопроект передбачає заборону на купівлю сільгоспземель юрособами, бенефіціарами яких є іноземці, іноземні держави та особи без громадянства до 1 січня 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА