Пінчук продає газовий бізнес - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пінчук продає газовий бізнес - джерело

Фондовий ринок
1287
Український олігарх Віктор Пінчук і мільярдер Іен Тейлор готуються продати газовидобувну компанію Geo Alliance.
Про це повідомило джерело.
Зазначається, що групу Geo Alliance, що складається з 16 родовищ, було сформовано в два короткі етапи.
“Перший тривав з вересня по листопад 2004 року, протягом яких на маловідомі компанії “Природні ресурси”, “Оберон-вугілля” і “Інтек гео” було оформлено десять родовищ вуглеводнів.
Другий відбувся в липні 2007 року, коли невідоме підприємство “Східний геологічний союз” стало власником шести нафтогазових ділянок, частина з яких до цього була розвідана коштом державної НАК “Надра України”, – йдеться в статті.
У 2012 році в газовому бізнесі Пінчука з’явився партнер: 25% акцій Geo Alliance викупив Vitol Group (Нідерланди) – найбільший нафтовий трейдер у світі, чия мінімальна річна виручка становить 150 млрд дол. А в 2017 році Vitol наростив свою частку в Geo Alliance до 50 %.
“Для обох сторін Geo Alliance грав роль вхідного квитка на український газовий ринок.
Так, в період президентської каденції Петра Порошенка структури Vitol самостійно, без компаній Пінчука, брали участь у конкурсі уряду на право розробки Юзівської ділянки вуглеводнів дивовижною площею 7,9 тисяч кв. км, але програли.
Структури EastOne в той же період цікавилися купівлею газодобувної компанії “Куб-газ”, але поступилися нею Burisma Holdings Миколи Злочевського. Результатом різнобічних інтересів EastOne і Vitol стало теперішнє “розлучення”, – йдеться в статті.
“Geo Alliance виставлено на продаж”, – повідомило ЕП джерело на ринку.
ЕП звернулася за коментарями до Geo Alliance і Наталії Вовк, яка очолює прес-службу Пінчука, але в обох випадках не отримала відповідей.
Один з бізнес-партнерів Пінчука, який побажав залишитися неназваним, в розмові з ЕП спростував інформацію про продаж Geo Alliance. За його словами, цю інформацію він “отримав з перших вуст”, тобто від Пінчука.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас