Google патентує взуття для віртуальної реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google патентує взуття для віртуальної реальності

Технології&Авто
260
Компанія Google подала патентну заявку на “взуття доповненої та/або віртуальної реальності”, яка була опублікована днями відомством з патентів і товарних знаків США.
Взуття виглядає як пара роликових ковзанів з біговими доріжками замість коліщат. Це дозволяє рухатися у віртуальній реальності, залишаючись при цьому на місці.
Ідея такого VR-взуття полягає в тому, що завдяки гнучкій конструкції людина може вільно ходити, але вбудовані в моторизовані черевики доріжки повертають її у вихідне положення.
Таким чином теоретично ви зможете проходити нескінченну відстань у віртуальній реальності, перебуваючи в невеликому приміщенні.
Google патентує взуття для віртуальної реальності
Google патентує взуття для віртуальної реальності
Google патентує взуття для віртуальної реальності
Концепція VR-взуття здається цікавою, але тут є кілька нюансів. Доріжки можуть не збігатися з ходою користувача, а самі черевики можуть втратити синхронізацію один з одним. Зрештою, дуже складно утримати рівновагу і не впасти, балансуючи на роликах з VR-гарнітурою на голові. А ще практично неможливо бігати у величезному відкритому світі, оскільки ваші ноги втомляться набагато швидше, ніж пальці від геймпада.
Існування патенту не означає, що Google напевно займеться створенням подібного пристрою. Тим не менш, цей документ обнадіює, що компанія не забуває про віртуальну реальність.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас