20:43 26.05.2020

У Харківській "інфекційці" понад 70 пацієнтів протестували на COVID-19 із запізненням, майже у всіх - негативний результат

2 хв читати
У Харківській "інфекційці" понад 70 пацієнтів протестували на COVID-19 із запізненням, майже у всіх - негативний результат

У Харківській обласній інфекційній клінічній лікарні тестування частини людей на COVID-19 проводилось із запізненням, заявив глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер

"На вчора я отримую інформацію, що протестовані 70 осіб, яких утримують (в інфекційній лікарні - ІФ) не один день. Протестовані із запізненням. Вдумайтеся, з запізненням! Відбирати зразки повинні одразу. З них (протестованих - ІФ) 68 - здорові люди, мається на увазі, що не інфіковані. У них інші захворювання. Це люди, які не хворіють COVID", - сказав Кучер на прес-конференції у вівторок.

На його думку, це свідчить про організаційні недоліки, допущені керівництвом лікарні.

"Для мене дуже болючим було питання, що ми утримували людей, майже 70 осіб, які не інфіковані, в цій лікарні", - сказав Кучер.

Разом із тим він визнав, що минулої неділі кількість проведених тест-досліджень у Харківській області була істотно меншою, ніж дозволяють потужності Лабораторного центру і інфекційних лікарень: було проведено близько 130 тестів при можливості проводити 400-450 ПЛР-досліджень на добу.

Кучер також зазначив, що медики з інших лікарень відмовляються "посилити" обласну інфекційну лікарню. На його думку, це пов'язано з широким висвітленням у пресі проблем "інфекційки" (завантаженості персоналу, брак ліків тощо)

Медпрацівники відмовляються від роботи в обласній інфекційній лікарні, де не вистачає персоналу.

"Це наша з вами спільна відповідальність, з вами, шановні колеги. Ми зараз створили інформаційний бум: бригади не хочуть в інфекційну, відмовляються колеги-лікарі", - сказав Кучер.

"Своє бажання приєднатися до процесу в інфекційній лікарні висловили або 82, .. або 89 осіб, на сьогодні всі відмовляються з тих чи інших причин. Ніхто не хоче йти. Я попросив офіційно направити листи, до всіх медичних установ, з якими велися переговори і нехай у мене вже буде офіційна відповідь, що люди не хочуть взяти участь і посилити колег. Для того, щоб у мене не питали, чи займався я організацією цього процесу", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА