Нацкомісія з тарифів звинувачує ДТЕК Ахметова в блокуванні імпорту електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісія з тарифів звинувачує ДТЕК Ахметова в блокуванні імпорту електроенергії

Фондовий ринок
387
Антимонопольний комітет порушив справу за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції та зловживання монопольним становищем “ДТЕК Західенерго” на ринку електричної енергії в рамках торговельної зони Бурштинського “енергоострова”.
Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, констатує, що протягом перших трьох місяців після впровадження нової моделі ринку електричної енергії зріс дефіцит пропозицій електричної енергії на ринках “на добу вперед” і на “внутрідобових”.
“За інформацією учасників ринку, окремі трейдери, що входять до складу вертикально інтегрованих компаній або причетних до їхньої господарської діяльності, використовуючи монопольне становище, своїми діями блокують можливість імпорту електроенергії з держав – сторін Енергетичного Співтовариства, зокрема з боку Словаччини”, – заявили в НКРЕКП.
Йдеться про діяльність компанії “ДТЕК Західенерго” і пов’язаних з нею трейдерів у торговельній зоні Бурштинського “енергоострова”.
“В результаті [такої діяльності] в період з липня по вересень 2019 року було викуплено потужності міждержавного перетину з української сторони, залишилися вільними потужності з боку Словаччини, а обсяги імпорту електроенергії в цю зону з боку Словаччини були незначними”, – йдеться в повідомленні регулятора.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас