16:51 20.10.2020

Контррозвідка СБУ задокументувала факти примусового залучення жителів ОРЛО до угруповання бойовиків

1 хв читати
Контррозвідка СБУ задокументувала факти примусового залучення жителів ОРЛО до угруповання бойовиків

Контррозвідники Служби безпеки України викрили факти примусового залучення жителів тимчасово непідконтрольної українській владі території Луганської області до участі у протиправній діяльності терористичних угруповань так званої "ЛНР".

"Під час досудового слідства встановлено, що ватажки бойовиків змушують місцевих жителів вступати до незаконних збройних формувань. Для цього вони створюють штучні перешкоди під час працевлаштування. Також зловмисники втягують мирних жителів до своїх угруповань через заборону виїзду на підконтрольну українській владі територію, зокрема для одержання соціальних виплат. Відмова від постановки на "військовий облік" є приводом для дискримінації та репресій", - повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

Оперативники СБУ задокументували факти силового залучення місцевого жителя до лав бойовиків. Зловмисники через погрози і залякування змушували чоловіка встати на облік у так званому військкоматі ЛНР і скласти "присягу".

"Примусовий характер "мобілізаційних процесів" на тимчасово непідконтрольній українській владі території порушує норми міжнародного права, а також конституційні права і свободи громадян". - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА