16:09 12.09.2018

Затриманний екс-командир "Східного корпусу" Ширяєв

3 хв читати
Затриманний екс-командир "Східного корпусу" Ширяєв

Співробітники Національної поліції України затримали колишнього командира "Східний корпус" Олега Ширяєва у справі про спробу захоплення елеватора в с. Занки Харківської області, повідомив член колегії Міністерства внутрішніх справ України, народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Півгодини тому співробітники поліції затримали у минулому бійця батальйону "Азов" Олега Ширяєва, якого обґрунтовано підозрюють в участі в організації рейдерського нападу на сільгосппідприємство в селі Занки Зміївського району Харківської області", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Реагуючи на це повідомлення, в полку спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України заявили, що О.Ширяєв жодного стосунку до формування не мав.

"У повідомленні радник міністра внутрішніх справ називає затриманого колишнім бійцем батальйону "Азов", у зв'язку з чим прес-служба "Азова" офіційно заявляє, що Олег Ширяєв ніколи не мав жодного стосунку до особового складу нашого підрозділу", - йдеться в поширеній у середу заяві прес-служби полку.

Водночас у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області уточнили, що О.Ширяєва доправили в слідче управління для проведення слідчих дій.

"Олега Ширяєва доправлено до слідчого управління ГУ НП у Харківській області для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом подій 11 вересня в с. Занки Зміївського району Харківської області", - повідомили у відділі комунікацій.

Водночас у відділі комунікацій ГУ Нацполіції не змогли відповісти на запитання, чи був О.Ширяєв одним з учасників бійки в с. Занки.

Як повідомлялося, 11 вересня в с. Занки Харківської області група невідомих людей у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора, де зіткнулася з жителями райцентру.

За інформацією поліції, у бійці взяли участь кілька десятків людей, було застосовано травматичну зброю та газовий балончик. У результаті постраждали чотири людини: троє чоловіків і працівник районної поліції.

За цим фактом внесено зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін 12 вересня повідомив, що в результаті спроби захоплення елеватора в Харківській області 53 людини було доправлено до поліції, із них затримано 22, що брали активну участь у захопленні підприємства зі зброєю в руках.

12 вересня вранці глава МВС України Арсен Аваков анонсував затримання у цій справі колишнього українського військовослужбовця, екс-командира роти особливого призначення МВС "Східний корпус", засновника громадського руху "Східний корпус" О.Ширяєва.

"Національна поліція сьогодні, я думаю, проведе необхідні дії та затримає і пред'явить підозри одному з керівників цієї структури, у минулому досить відомій людині, яка керувала ротою Національної поліції "Східний корпус", пану Ширяєву", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА