12:33 27.03.2018

Україна маю бути частиною загальної промислової стратегії ЄС - Гройсман

2 хв читати
Україна маю бути частиною загальної промислової стратегії ЄС - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів комісару Євросоюзу з питань внутрішнього ринку, промисловості та підприємництва Ельжбеті Беньковській про пріоритети розвитку української економіки.

"Ми масштабно відновлюємо інфраструктуру, займаємося будівництвом доріг, обговорюємо можливості концесії. Наш пріоритет - зростання економіки у 5-7%. Ми динамічно рухатимемося далі", - сказав глава уряду на зустрічі з єврокомісаром у Києві, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Співрозмовники зазначили, що Україна і Євросоюз посилюють діалог у сфері промисловості з метою прискорення економічного зростання в Україні та формування можливостей для залучення українських підприємств до загальноєвропейської промислової стратегії.

"Сьогоднішня зустріч має найважливіше значення. Мета мого уряду - забезпечити стале економічне зростання. Потенціал промисловості має широкі можливості. Працюємо над тим, щоб зняти бар'єри для розвитку і отримати нові імпульси для руху вперед за всіма секторами", - зазначив В.Гройсман.

У свою чергу єврокомісар сказала, що в Європі оцінили прогрес реформ в Україні. "Ми бачимо прогрес реформ, ми бачимо, скільки зусиль ви докладаєте для проведення змін. Сподіваюся, ми зможемо обговорити можливості різних секторів економіки і ми говоримо про те, щоб Україна стала частиною нашої спільної промислової стратегії. Ми говоримо не просто про підтримку, а про деталі і конкретні акценти нашого промислового діалогу", - сказала Е.Беньковська.

За її словами, Україна має великий потенціал розвитку, перш за все в промисловій сфері, агросфері. "Саме тому ми готові допомогти розкрити цей потенціал - враховуючи, перш за все, регулятивні рішення. Ми віримо у вільну торгівлю (з Україною), у вільний ринок, ми ніколи не будемо йти врозріз з політикою СОТ і політикою вільної торгівлі", - запевнила єврокомісар.

Сторони також обговорили співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями та питання макрофінансової підтримки України з боку ЄС.

"Україна вже сьогодні є найкращою за багатьма позиціями. Україна насправді - приклад для Європи в контексті відновлення держави. Ви маєте пишатися тим, що ви зробили на шляху реформ. І нам потрібно посилювати наші зв'язки між підприємствами і в рамках промислових кластерів", - додала Е.Беньковська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА