10:04 17.12.2019

Кабмін у 2020 році має намір надати українцям можливість обирати банк для виплати зарплати

2 хв читати
Кабмін у 2020 році має намір надати українцям можливість обирати банк для виплати зарплати

Кабінет Міністрів розробляє рішення про надання працівникам можливості обирати банк для виплати заробітної плати, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"В Україні існує явище, яке чимало дивує жителів розвинених країн, - "зарплатний проект". Це коли підприємство і банк домовляються про виплату зарплати, не питаючи думки співробітників. Їм просто вказують, на картку якого банку вони будуть отримувати гроші... Ми хочемо запровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки, при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи", - написав міністр у Telegram-каналі у вівторок.

Дмитро Дубілет розраховує, що зазначене нововведення вдасться впровадити вже в наступному році, при цьому повідомивши, що така робота ведеться спільно з Мінфіном і НБУ.

"Ідея дуже проста: зробити, як у Європі. Робітник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (хто пропустив, IBAN - це номер рахунку, як у Європі, який у нас було запроваджено цього року), а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично розкидає гроші, куди потрібно", - пояснив Дубілет.

Водночас він зазначив, що поточне законодавство дозволяє працівникам обирати банк для виплати зарплати, але оскільки це пов'язано з деякими труднощами, на практиці таке право практично не реалізовується. Щоб проект запрацював, банкам потрібно буде дещо доопрацювати свої системи, додав Дубілет.

"Також, можливо, потрібно буде запустити "гарячу лінію", куди українці зможуть скаржитися, якщо їм відмовлятимуть у виборі банку", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, всі банки України на початку листопада 2019 року завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА