12:51 27.04.2020

Кличко звільнив свого заступника Слончака, який ударив поліцейського

2 хв читати
Кличко звільнив свого заступника Слончака, який ударив поліцейського

Київський міський голова Віталій Кличко звільнив свого заступника Володимира Слончака у зв'язку з інцидентом, що стався в ніч на понеділок, під час якого той ударив інспектора патрульної поліції.

"Хочу повідомити, що я звільнив заступника голови КМДА Володимира Слончака. Думаю, ви бачили в новинах, що сталося вчора пізно ввечері. Я не дозволю дискредитувати міську владу - насамперед тим, хто її представляє", - написав Кличко у своєму Telegram-каналі в понеділок.

При цьому він вибачився перед правоохоронцями та киянами за негідну поведінку звільненого чиновника. "Я не раз говорив, що нікого покривати не буду! І Володимир Слончак повинен відповідати за свої вчинки за законом. Як і кожен громадянин України", - написав Кличко.

Як повідомлялося, в неділю ввечері патрульні поліцейські зупинили автомобіль Mercedes через те, що водій забув увімкнути фари. Порушником виявилася депутат Київради та заступник голови постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Людмила Костенко і перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Слончак, який некоректно спілкувався з правоохоронцями.

Під час спілкування патрульні запідозрили, що водій перебувала у стані сп'яніння. Їй запропонували пройти тест на "Драгері", проте жінка відмовилася. Слончак почав агресивно поводитися, вирішив вийти з авто, почав чіплятися до інспектора патрульної поліції, а потім узагалі накинувся на нього з кулаками. Його затримали, а поліцейському викликали "швидку" та госпіталізували з травмою.

Затримані відмовилися від проведення тесту на алкоголь, автомобіль було евакуйовано на штраф-стоянку. На водія було складено адміністративний протокол за ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а пасажира затримали в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України та доставили його до ізолятора тимчасового тримання. "За фактом погрози або насильства стосовно працівника правоохоронного органу розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі", - наголошується в повідомленні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА