17:33 28.01.2019

СБУ затримала чиновника "Укрзалізниці" за підозрою у хабарництві за надання в оренду спецтехніки

1 хв читати
СБУ затримала чиновника "Укрзалізниці" за підозрою у хабарництві за надання в оренду спецтехніки

Співробітники Служби безпеки України за активної взаємодії з представниками Департаменту економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці" затримали заступника начальника відділу одного з філіалів компанії за фактом вимагання неправомірної вигоди.

Як наголошується в повідомленні "Укрзалізниці", в рамках цього самого кримінального провадження під час отримання першого траншу неправомірної вигоди в розмірі 17 тис. грн затримано також посередника і вирішується питання про затримання головного інженера цієї філії.

Правоохоронці встановили факти вимагання посадовими особами філії за надання в оренду спецтехніки. Загальна сума хабара становить 250 тис. грн.

Операцію з викриття фактів вимагання здійснювали співробітники СБУ за участі та сприяння Департаменту економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, раніше співробітники СБУ викрили на хабарництві керівництво одного з підрозділів регіональної філії "Південно-Західна залізниця" "Укрзалізниці". Сума хабара за безперешкодне подання одного залізничного вагона становила в середньому $100. Розрахунки здійснювалися і з використанням банківських карткових рахунків, і готівкою. Співробітники СБУ задокументували, що протягом 2017 зловмисники отримали майже 2,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА