11:29 26.04.2018

Щодо питання "дорожньої карти" імплементації Мінських угод зберігаються базові розбіжності

2 хв читати
Щодо питання "дорожньої карти" імплементації Мінських угод зберігаються базові розбіжності

У дискусіях з питання "дорожньої карти" імплементації Мінських угод зберігаються базові розбіжності з Росією, узгодженого тексту немає, повідомив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.

"Дискусії щодо проекту "дорожньої карти" засвідчили, що є базові розбіжності, зокрема щодо послідовності дій. (...) Обговорюємо ми їх у рамках проекту "дорожньої карти" чи ні - з’ясувалося, що суперечності залишаються, тому узгодженого тексту "дорожньої карти" немає", - сказав Е.Райхель у спільному інтерв'ю з послом Франції Ізабель Дюмон агентству "Інтерфакс-Україна".

Фото: Copyright by German Embassy

Посол уточнив, що Німеччина, Франція та Україна наполягають на першочергових умовах безпеки в регіоні.

"У нас є Україна, Франція і Німеччина, які говорять: спочатку припинення вогню і відведення важкого озброєння. А Росія наполягає на політичних аспектах, закладених у Мінських угодах", - додав дипломат.

У свою чергу І.Дюмон розповіла, що Франція та Німеччина також перебувають у тісній співпраці зі США стосовно ситуації в Україні.

"Щоразу, коли спецпредставник США з питань України Курт Волкер проводить переговори щодо України, мають місце консультації з французькими та німецькими офіційними представниками. У нас дуже тісна співпраця між США, Францією і Німеччиною. Ми рухаємося в одному напрямі, немає суттєвої різниці в баченні мети, якою є імплементація Мінських угод, припинення вогню тощо", - пояснила вона.


Повний текст ексклюзивного інтерв'ю послів Німеччини та Франції Е.Райхеля та І.Дюмон буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА