RU
 

У Чехії розробили стратегію кіберзахисту на п'ять років

Корреспондент.net,  16 серпня 2018, 10:23
0
71
У Чехії розробили стратегію кіберзахисту на п ять років
Фото: Getty Images
У Чехії розробили стратегію кібернетичної оборони

Програма, зокрема, передбачає кібернетичний захист країни в разі виникнення гібридного конфлікту.

У міністерстві оборони Чехії розробили стратегію кібербезпеки країни на період до 2022 року. Про це в середу, 15 серпня, повідомила прес-служба відомства.

"Національний центр кібероперацій (NCKO) розробив стратегію кіберзахисту Чеської Республіки на період 2018-2022, який встановлює політичні умови для національної оборони в кіберпросторі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що стратегія кібернетичної оборони Чехії відповідає на ключові проблеми в цій галузі, які включають, в першу чергу, "нові тенденції роботи впливу", збільшення ризику з боку недержавних суб'єктів, кібертероризм, все більшу кількість пристроїв, що працюють в мережі інтернет, низький рівень комп'ютерної грамотності, відсутність обізнаності користувачів про принципи безпеки в кіберпросторі і зростаючу залежність підрозділів державної оборони від інформаційно-комунікаційних технологій.

Розроблений документ відповідає Плану дій з національної стратегії кібербезпеки на період 2015-2020 років, затвердженому урядом Чеської Республіки 25 травня 2015 року. У цьому документі уряд доручив Військовій розвідці створити центр, здатний виконувати широкий спектр операцій в кіберпросторі як для підтримки зовнішніх операцій НАТО, так і ЄС, а також в разі гібридного конфлікту для захисту Чеської Республіки.

Як повідомлялося, Єврокомісія попередила про загрозу кібератак на виборах до парламенту ЄС.

Раніше віце-президент Майк Пенс заявив, що США повинні створити спеціальне відомство з кібербезпеки.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

За матеріалами: Укринформ
ТЕГИ: Чехияоборона
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі