30 листопада 2018, 11:14

Шампунь від бліх для американських кураторів Ситника

Американські куратори, струсіть нарешті з себе бліх, яких в свій час на вас підсадив Льовочкін. Це зрештою не гігієнічно і бридко. Під час перипетії навколо конфіскації коштів Януковича, вони так явно проявилися і аж кишать на вас і нас.

Адвокати банди Януковича намагаються оскаржити конфіскацію 1,5 млрд. доларів в Державний бюджет України. Зокрема 13 грудня 2018 року Верховним Судом розпочнеться розгляд касації. В поміч Януковичу виступило НАБУ. Для того, щоб насмоктати хоч якісь аргументи для "потерпілих" корупціонерів, там порушено три кримінальні справи за фактом злочину, що полягав (увага!)... в перерахунку коштів в Державний бюджет власної країни.

Всі антикорупційні інституції світу конфісковують кошти, тільки лише НАБУ допомагає корупційній стороні їх вилучити з бюджету. В мене питання навіть не до НАБУ... Ситник займаючись ТАКИМ, повністю втратив кредит довіри з моєї сторони. В мене питання до його АМЕРИКАНСЬКИХ КУРАТОРІВ – куди вони дивляться?

До речі, в самих Сполучених Штатах з цим жорстко. У них би оскарження взагалі не було! Це наші фейкові антикорупціонери волають "про святе право людини Януковича" оскаржити конфіскацію. А ми то відчуваємо, що в цьому щось не так, але аргументувати не можемо. А Америка може. В США його би послала на три літери/пункти законодавства, і жодний проплачений "антикорупціонер" не пискнув.

Адже згідно норм законів Сполучених Штатів, якщо особа втекла з держави, відмовляється особисто предстати перед судом, у неї та її адвокатів НЕ МАЄ ПРАВ в американських судах.

А нагадаю в Україні 1,5 млрд. доларів було конфісковано через вирок одному з учасників злочинної організації Януковича, в епізоді корупційних схем Сергія Курченка. В тому ж рішенні офшорні фірми з рахунків яких були конфісковані кошти, були визнані судом знаряддям злочину.

А позаяк, і Курченко, і Янукович втікачі з країни, в США оскарження цієї конфіскації просто не могло бути! Жоден суд не взяв відповідну заяву до розгляду. І в Штатах би цим пишалися, як досягненням демократії.

Бо в США вважають, що не можна допускати, щоб особа, що уникла правосуддя, що втекла з країни прихопивши бариши, з успіхом (а це зазвичай дозволяє фінансовий стан корупціонерів-втікачів) за допомогою найкращих, найдорожчих адвокатів, захищала би від конфіскації те майно, що не встигла сховати і вивести. Саме для цього в США прийнятий Закон про позбавлення прав осіб, що уникають правосуддя.



Важливим в даному законі є пункт "Б", прошу звернути на нього увагу. Адже зазвичай особа, що уникає правосуддя намагається оскаржити конфіскацію ховаючись за юридичними особами.

США знайшли простий спосіб, як з цим боротися: працівник суду просто відмовить у прийнятті заяви від юридичної особи, яка не розкриває структуру власності.

У нас офшорні компанії, з рахунків яких Україна конфіскувала 1,5 ярдів активів Януковича відмовляються розкривати своїх бенефіціарів. Але це їм не завадило запустити процес оскарження конфіскації, тобто за їх заявами суди порушують кримінальні справи, визнають їх потерпілими, в їх інтересах розкривають та вилучають інформацію. От зараз за їх, заявою Верховний Суд буде розглядати касацію. А громадська організація "Центр протидії корупції" в їх інтересах навіть подала скаргу в Європейський суд з прав людини, в якій вимагає, ще більших прав в для тих офшорів – "котів в мішку".

Україна лише з засобів масової інформації, в тому числі іноземних "Аль -Джазіра", щось здогадується про структуру власності тих офшорів, що буцім – то спочатку їх бенефіціарним власником був "смотрящій" за статками Януковича Сергій Курченко, а потім (після арешту активів в Україні), він продав частину офшорних компаній по дисконту російському громадянину Фуксу, а той українському народному депутату Онищенку. Щодо останнього факту, йому існує навіть документальне підтвердження: під час обшуку в офісі Оніщенка в 2015 році був знайдений договір купівлі двох офшорів на рахунках яких в Україні були арештовано майже 300 млн. коштів Януковича, за ціною 25% від суми цих коштів. Так дешево Онищенко купив, бо це була ризикована інвестиція, адже він, як член Парламенту був обізнаний, що активи арештовані і можуть бути конфісковані. Адже Онищенко купив ці офшори через 10 днів після реєстрації в парламенті законопроекту про їх конфіскацію.

Пізніше проявився, ще один "власник": такий собі Сем Кіслін, що начебто перекупив всі офшори, вже після конфіскації коштів з їх рахунків в 2017 році. Однак тепер має нахабство вимагати всі ці кошти забрати з бюджету України і віддати йому. Сем Кіслін – це щось на кшталт останніх мамонтів радянської мафії – уродженець Одеси, подільник Сєви Могилевича, громадянин Америки, за час свого довгого і бурхливого життя завербований мабуть всіма розвідками світу.

От зараз цей Кіслін б'є себе в груди – щоб Україна повернула йому куплені з дисконтом, недобросовісно, заднім числом, з підробкою реєстрів Кіпру, у підставного перекупника, активи Януковича.

Кіслін, як громадянин Америки, чудово знає, що про це він і пискнути не зміг би в США, бо самому б тоді довелося відповідати перед законом.

Адже в США діють норми закону, щодо визнання неправомірним переводу майна у власність взаємопов'язаних осіб або інших осіб, що обізнані в протизаконних діях пов'язаних з майном, що конфіскується. Передача майна, на будь-якому етапі (навіть перед порушенням кримінальної справи, щодо розслідування злочину в результаті якого виникло це майно) Є ПРИВОДОМ для додаткової судової перевірки в США: коли формальний новий власник майна мусить довести, що активи ним були отримані в результаті чесного договору купівлі-продажу за ринкову вартість, а також надати докази, що він не був обізнаний, що це майно було пов'язане з незаконною діяльністю його попереднього власника. А тим паче не чинити злочину з підробкою реєстрів в інших юрисдикціях. А тим паче не стверджувати, що нічого не знали про злочинне походження активів Януковича, коли про це шумів весь світ.

Далі в законодавстві США є, ще одна корисна норма яку варто нам перейняти: вона називається: "Принцип зворотної дії", коли набувачем у відношенні майна, що конфіскується визначається держава (увага!) з того моменту, коли були здійсненні протиправні дії.



Тобто якщо "вдягти" цю норму на ситуацію з конфіскованими Україною активами Януковича, то знов таки ніякої касації бути не може. Адже українські суди встановили, що офшори рахунки, яких були конфісковані, як активи злочинної організації Януковича були знаряддям злочину в 2012-2013 роках.

А згідно принципу зворотної дії, що працює в США – це означає, що держава Україна є офіційним набувачем їх майна з моменту початку вчинення злочину тобто з 2012 року. А це означає, що будь який подальший продаж цих офшорів є фіктивний, і не визнається державою.

Саме так закон діє в США.

Суди США використовують цей принцип в своїй практиці і відмічають, його ефективність. До речі, деякі українці, як-то екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко пізнали його на власній шкурі. Позаяк в справі United States v. Lazarenko, американський суд постановив, що "право Уряду на володіння майном згідно принципу зворотної дії виникає в момент здійснення злочину відповідачем, інакше відповідач міг би спробувати уникнути конфіскації в кримінальному порядку шляхом переводу майна у власність іншої особи до винесення обвинувачення".

Тобто Лазаренко переоформив своє американське майно, однак американській суд його все-одно конфіскував, використовуючи принцип зворотної дії.

Висновок: з точки зору американського права, його логіки, те що відбувається в Україні навколо конфіскованих активів Януковича – це не просто абсурд і фарс, це блуд, знущання і приниження України, як держави. Американцям, які з молоком матері всмоктують, норми права, і просто обожнюють свою Конституцію – це просто очевидно. Їм також очевидно, що не можна гратися з тим, що повинно вважатися святим і непорушним – гідністю держави. Отже американські куратори Ситника візьміть нарешті його за зябри, адже його гріх кидає тінь на вас. Замість того, щоб закривати очі на злочинні антидержавні ігрища Ситника з конфіскованими мільярдами Януковича, за принципом "подонок, але наш", допоможіть Україні удосконалити своє законодавство в сфері конфіскації. Зокрема, наблизити його до американського, яке дозволяє конфіскувати активи поза кримінальним переслідуванням, що є найефективнішим інструментом боротьби з корупцією. І ще, американські куратори України, які би ви не були цинічні, струсіть нарешті з себе бліх, яких в свій час на вас підсадив Льовочкін. Це зрештою не гігієнічно і бридко. Я маю на увазі полчища так званих "антикорупціонерів" Каленюків-Шабуніних, які в темі конфіскації активів Януковича проявилися, як облуплені, в ролі дрібні і ницих адвокатів банди Януковича. Вони спочатку своїми жалюгідними потугами блокували конфіскацію в Державний бюджет, а тепер допомагають Фуксам, Кісліним та іншим кримінальним подільникам Сєви Могилевича, що підпрацьовують адвокатами Януковича, її оскаржувати. В них нічого зрештою не вийде, але зрозумійте, який сором на весь світ нам разом з вами бути "блохастими".

Російська бронетехніка: палити чи втікати?

Сьогодні на оборонному комітеті ВР вирішується надважливе питання: чи буде у нас чим вжарити Путіна, якщо посміє  сунутися  до нас. Там вирішують чи закупить "оборонка" ракетні протитанкові комплекси Корсар та Стугна...

Міносвіти підкорегувало ''знущання'' над дітьми загиблих на фронті

Влада таки відреагувала. Міносвіти підкорегувало "знущання" над дітьми загиблих на фронті. Цілий тиждень дітей загиблих захисників країни, що вступають у ВНЗ і мають мінімальні пільги для вступу на бюджет катували вимогою подачі незрозумілої неіснуючої довідки МСЕК і відмовляли в реєстрації в базі...

Влада знущаєтся над вступниками – дітьми загиблих в АТО

Українофобський міністр освіти Шкарлет знущається над дітьми загиблих на фронті. Зараз в розпалі вступна кампанія у ВНЗ. Діти загиблих захисників України мають лише невелику пільгу для вступу на бюджет...

Міністерство енергетики може очолити агент Кремля

За моєю інформацією, Шефір проштовхує призначення Германа Галущенка – агента Кремля – на міністра енергетики. Галущенко останній рік, де-факто, керівник Енергоатому, людина Деркача, це він розвалив "атомку" та енергобаланс...

Поляки на референдумі за літній час, а ЗЕ нам вибрав зимовий

Поляки вибирали літній час на референдумі, а "зимовий" для українців цього тижня проголосує монобільшість у ВР. Для українців це означає, що цілих півроку в Україні буде на годину скоріше наступати ніч...

Україна переходить на зимовий час, бо на цьому заробляє Ахметов

Країни ЄС переходять на літній час, а Україна на зимовий, як Росія, бо на цьому заробляє Ахметов. Ми станемо найтемнішою для життєдіяльності країною світу, якщо перейдемо на зимовий час (проголосовано монобільшістю)...