18:58 09.02.2021

Генсек НАТО Столтенберг знову закликав Росію припинити підтримку НЗФ і вивести війська зі сходу України

2 хв читати
Генсек НАТО Столтенберг знову закликав Росію припинити підтримку НЗФ і вивести війська зі сходу України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг знову закликав Росію покласти край підтримці НЗФ на Донбасі й вивести свої війська зі сходу України.

"Союзники по НАТО єдині в засудженні незаконної анексії Росією Криму та її агресивних дій на сході України. Ми закликаємо Росію покласти край підтримці незаконних формувань на сході України та вивести свої підрозділи з її території. Я заохочую зусилля української сторони, спрямовані на мирне вирішення конфлікту", - сказав Столтенберг у вівторок у Брюсселі після зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

За словами генсека альянсу, на зустрічі сторони обговорювали, "як далі ми можемо посилити партнерство між НАТО і Україною". "Україна - один із найважливіших і найближчих партнерів - ви надаєте підрозділи для участі в навчаннях і операціях, зокрема в Афганістані та Косові, як і в Сили швидкого реагування. Ми цінуємо ці внески, які демонструють українську прихильність євроатлантичній безпеці. Тому Україна нині для НАТО є партнером із розширеними можливостям. Цей статус дасть нам змогу ще більше поглиблювати нашу співпрацю", - наголосив він.

Для демонстрації Столтенберг навів приклад підтримки "одне одного під час пандемії COVID-19". "Центр НАТО з реагування на надзвичайні ситуації координує доставку медичної допомоги Україні, а союзники використали український літак для доставки обладнання. Наш фонд реагування на пандемію використовується для постачань життєво важливого обладнання, зокрема переносних кисневих концентратів, мобільних X-Ray апаратів, персональних засобів захисту, й наступного тижня буде поставлено велику кількість дезінфекторів", - деталізував генсек альянсу.

Крім того, під час зустрічі обговорили ситуацію у сфері безпеки в Україні та Чорноморському регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на лінії фронту зросла до 66

У Миколаївській області є влучання в нежитлове приміщення, попередньо без постраждалих

Через Резерв+ оновили свої дані 1 млн 480 тис. військовозобов'язаних, серед них 220 тис. жінок - Міноборони України

У Харкові тимчасово відселяють людей, щоб знешкодити ворожий боєприпас, що не розірвався

У Миргородському районі одна людина постраждала після ракетної атаки РФ

У Харкові з-під завалів витягли ще одного постраждалого, їхня загальна кількість сягнула семи

Авіаційна служба Малаві втратила контакт із літаком, на якому летів віцепрезидент країни та особи, котрі його супроводжували

МВС спростувало повідомлення про винагороду за допомогу у виявленні осіб, які ухиляються від мобілізації

У Запорізькій області внаслідок атаки КАБами постраждали троє місцевих жителів

Харківська міська рада та Фонд Фостера проводять міжнародний архітектурний конкурс модернізації типового панельного житла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА