07:09 30.06.2018

Приватна японська ракета вибухнула відразу після запуску

1 хв читати
Приватна японська ракета вибухнула відразу після запуску

Запуск ракети Momo 2, створеної японською приватною компанією Interstellar Technologies, завершився вибухом снаряда відразу після старту. Про це компанія повідомила в своєму Twitter.

Запуск проводився біля селища Таікі на острові Хоккайдо. Ракета пролетіла кілька десятків метрів, після чого з двигуна пішов дим, вона вибухнула, уламки впали на стартовий майданчик. Через це там почалася пожежа, персонал терміново евакуювали. Загоряння було загашено, ніхто не постраждав. Зараз компанія встановлює причини вибуху.

Попередній запуск ракети Momo відбувся в липні 2017 року. Тоді двигун снаряда був аварійно відключений, ракета впала в 8 км від берега.

Компанію Interstellar Technologies заснували в 1997 році з метою надання послуг із запуску супутників на ракетах-носіях власного виробництва. З 2006 року компанія почала розробки власних ракетних двигунів, у 2011 році провела перший показовий пуск ракети зі стартового майданчика біля селища Таікі. У 2014 році Interstellar Technologies почав розробку ракети Momo.
 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА