18:24 24.07.2018

НВО "Практика", ДККБ "Луч" і турецька Aselsan просувають на ринок створену у рамках ВТС нову систему озброєння для колісної бронетехніки

3 хв читати
НВО "Практика", ДККБ "Луч" і турецька Aselsan просувають на ринок створену у рамках ВТС нову систему озброєння для колісної бронетехніки

 Україна і Туреччина розширюють двостороннє військово-технічне співробітництво в галузі створення нових систем озброєнь.

Згідно з повідомленням на сайті Ліги оборонних підприємств України з посиланням на дані військового експерта Сергія Згурця, днями в Україні відбулися успішні випробування нового бойового модуля для колісної бронетехніки, створеного у рамках українсько-турецького ВТС за участю українських ПрАТ НВО "Практика" і ДККБ "Луч", а також турецької Aselsan.

Як зазначено в повідомленні, потенційним замовникам, зокрема зарубіжним, презентували новий бойовий модуль, встановлений на бойовій колісній броньованій машині "Козак-2М" розробки і виробництва НВО "Практика". Aselsan виступила в проекті розробником дистанційно керованого бойового модуля, системи управління цим модулем, а також засобів спостереження за полем бою (насамперед тепловізора).

Як уточнюється в повідомленні, новий модуль можна оснащувати різними типами кулеметів, але його головна ударна сила - це вітчизняний протитанковий ракетний комплекс "Бар'єр" зі збільшеною кількістю ракет РК-2С розробки та виробництва ДККБ "Луч". Максимальна дальність пуску - 5 км, бронепробиття за динамічним захистом - 800 мм. Також можуть застосовуватися ракети з осколково-фугасною, а також із термобаричною бойовою частиною. Система управління ракетою - лазерна, напівавтоматична. Маса модуля - в межах 400 кг. Модуль оснащений одномоментними двигунами, які забезпечують швидкість перекидання вісі прицілювання, за твердженнями представників турецької компанії, до 30 градусів на секунду.

"Під час випробувань у день були здійснені пуски керованою протитанковою ракетою РК-2С на відстань в 1,8 км по мішені, що рухається, а також вночі - на відстань в 3 км по броньованій цілі, з використанням тепловізора компанії Aselsan. За пусками спостерігала закордонна військова делегація. Пуски були вдалими", - йдеться в повідомленні.

Як уточнюють у Лізі, раніше ДККБ "Луч" і Aselsan також провели бойові пуски з бойової машини, представленої компанією "Українська бронетехніка", що свідчить про можливість використання для створеної у рамках ВТС із Туреччиною нової системи озброєння різних мобільних платформ із метою задоволення вимог зарубіжних замовників.

ПрАТ НВО "Практика" - лідер серед українських виробників броньованих автомобілів. Компанією розроблені та запущені у виробництво сучасні транспортувальники особового складу, штабні автомобілі, автомобілі вогневої підтримки, розвідувальні та патрульні машини, санітарно-евакуаційні автомобілі переднього краю, тактичні автомобілі MRAP-класу.

ДККБ "Луч" - один із провідних українських розробників озброєння широкого спектру, насамперед авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром". Серед розробок ДККБ "Луч" - ПТУР Falarick калібру 90, 105, 120, а також 120-мм ПТУР "Комбат" і "Стугна", що відповідають стандартам НАТО. Наприкінці 2015 року ДККБ "Луч" сертифікувало за стандартами НАТО керовану протитанкову ракету РК-2С калібру 130 мм, використовувану в ПТРК "Бар'єр" і ПТРК "Скіф". На сьогодні підприємство бере участь, зокрема, в програмі оновлення ракетного реактивного озброєння ЗСУ, а також у роботах зі створення та модернізації зенітних ракетних систем і комплексів протиповітряної оборони (ППО).

Aselsan - одна з провідних компаній ОПК Туреччини. Компанія спеціалізується, зокрема, на засобах зв'язку та інформаційних технологіях, системах РЛС і РЕБ, авіоніці, безпілотних системах, системах сухопутного і військово-морського озброєння, протиповітряної оборони, системах бойового управління. Нині "Укроборонпром" та Aselsan опрацьовують можливість налагодження технологічної співпраці в галузі виробництва оптико-електронного обладнання для озброєння низки родів військ ЗСУ. У 2017 році за підсумками конкурсного відбору ГШ ЗСУ і Міноборони Aselsan вибрано одним з основних зарубіжних постачальників зв'язного обладнання УКВ-діапазону для ЗСУ у рамках програми технічного переозброєння армії.

Як повідомлялося, Київ та Анкара активізували двостороннє ВТС у новій геополітичній ситуації в 2014 році. Серед перспективних напрямів співпраці розглядається, зокрема, бронетанкобудування, авіадвигунобудування, радіолокація, навігація, зв'язок, ракетне озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА