День фінансів: «податок на Google», відтермінування встановлення лічильників газу, приватизація держбанків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: «податок на Google», відтермінування встановлення лічильників газу, приватизація держбанків в Україні

811
У середу, 17 лютого було прийнято важливі рішення:
«Податок на Google». Верховна Рада прийняла за основу законопроект про так званий «податок на Google». Він передбачає запровадження податку з продажів електронних послуг. Закон пропонує змінити Податковий кодекс. З нього хочуть виключити норму, згідно з якою резиденти при виплаті нерезидентам доходу за виробництво та/або поширення реклами повинні платити податок за ставкою 20% суми таких виплат за власний рахунок.
Відтермінування встановлення лічильників газу. Верховна Рада прийняла за основу законопроект, що передбачає подовження кінцевих термінів встановлення індивідуальних лічильників для населення до 1 січня 2023 року.
Цифрові водійські права = паперовим. Верховна Рада прирівняла цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових. Тепер водій може пред’явити електронне посвідчення водія, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, договір ОСЦПВ поліцейському для посвідчення своєї особи і права на водіння. А зареєструвати нове авто, за словами глави МВС Арсена Авакова, можна буде прямо в салоні під час його купівлі.
Бюджет Пенсійного фонду на 2021. Кабінет міністрів затвердив бюджет ПФ на 2021 рік. Загальна сума доходів бюджету Пенсійного фонду на 2021 рік становить 495 502 млн грн. Рішення враховує підвищення виплат таким категоріям.
Адаптивний карантин 2. Кабінет міністрів сьогодні прийняв постанову про введення адаптивного карантину в Україні. Нові карантинні зони почнуть діяти з 22 лютого. Зелений, жовтий і оранжевий рівні встановлюються за результатами щоденної оцінки відповідних ознак епідеміологічної небезпеки.
Захист інвесторів на ринку нерухомості. Також у Верховній Раді зареєстрували законопроект про гарантування прав на об’єкти нерухомого майна, який повинен захистити права інвесторів і навести лад на ринку нерухомості. Зараз у зв’язку з недосконалістю законодавчого регулювання інвестори тривалий час не можуть ні отримати у власність об’єкти нерухомого майна, ні повернути кошти, залучені в будівництво таких об’єктів.
Відкриття рахунку в банку. Як повідомляє Міністерство юстиції, відкриваючи банківський рахунок і підписуючи договір з банком, слід спершу уважно ознайомитися з умовами обслуговування. Ось на що необхідно звернути увагу.
А дізнатися про приватизацію держбанків в Україні, її цілі й можливі наслідки можна в новому матеріалі Finance.ua про трансформацію банківської сістеми Приватизація держбанків в Україні: цілі і можливі наслідки. 🏛
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас