"Центренерго" звинуватила ДТЕК Ахметова в зриві поставок вугілля і підвищенні цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Центренерго" звинуватила ДТЕК Ахметова в зриві поставок вугілля і підвищенні цін

Фондовий ринок
1125
Державна компанія “Центренерго” звинуватила енергохолдинг ДТЕК в зриві поставок вугілля перед прогнозованим похолоданням, а також у підвищенні цін на паливо.
Про це повідомляє пресслужба “Центренерго”.
“Найбільший приватний постачальник вугільної продукції зупинив відвантаження вугілля на адресу ТЕС “Центренерго”, порушивши умови договору, незважаючи на отриману передоплату в розмірі 106 млн грн. Більш того, користуючись критичною ситуацією з запасами палива, 13 січня постачальник надіслав на адресу “Центренерго” попередження про підвищення ціни на вугілля з 1650 грн до 2100 грн за тонну”, – йдеться в повідомленні.
Найбільшим приватним постачальником вугілля для “Центренерго” є компанія “ДТЕК Енерго” Ріната Ахметова.
У компанії пояснили, що запуск шести блоків ТЕС “Центренерго” на природному газі 18 січня пов’язаний з нестачею вугілля.
За даними державної компанії, станом на 11 січня на складах ТЕС “Центренерго” залишалося 40 тис. тонн вугілля в порівнянні з 336 тис. тонн на 1 листопада 2020 року.
Падіння запасів палива в “Центренерго” пояснюють тим, що протягом листопада та грудня 2020 року теплоелектростанції компанії працювали з максимальним навантаженням, поки значна частина інших теплових, а також атомних енергоблоків залишалися в простої через ремонтні роботи.
Так, за командами диспетчера Оператора системи передачі НЕК “Укренерго”, виробництво електричної енергії на ТЕС “Центренерго” перевищило прогнозний баланс в листопаді на 29%, а в грудні – на 56%.
“Компанія була змушена додатково витратити 128 тис. тонн і 233 тис. тонн вугілля відповідно. Така ситуація призвела до критичного зниження обсягу запасу вугілля на ТЕС “Центренерго”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас