07:44 13.04.2018

Помпео вважає важливим для США використовувати "закон Магнітського" як політичний інструмент

1 хв читати
Помпео вважає важливим для США використовувати "закон Магнітського" як політичний інструмент

Майк Помпео, кандидатура якого на пост держсекретаря США розглядається Конгресом, у четвер заявив, що Сполучені Штати будуть і надалі застосовувати "закон Магнітського".

"Даю слово, що ми будемо використовувати цей інструмент на повну силу", - сказав М.Помпео під час слухань у комітеті із закордонних справ Сенату Конгресу США.

У 2016 році Конгрес США одноголосно прийняв законопроект, який передбачає розширення дії "закону Магнітського" на всі країни світу, а не тільки на Росію. Закон дає повноваження президенту США оновлювати список іноземних громадян, які, на його думку, винні в корупції і порушенні прав людини.

Аналогічні правові акти також ухвалили Канада, Естонія, Литва.

У жовтні 2017 року президент РФ Володимир Путін заявив, що в основі так званого "акта Магнітського", який передбачає пакет антиросійських санкцій, лежать політичні ігри.

"Це все дуже неконструктивні політичні ігри навколо речей, які насправді в основі своїй не є такими, з якими потрібно працювати так само, які потрібно так роздувати", - сказав В.Путін під час зустрічі дискусійного клубу "Валдай".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА