20:02 07.12.2018

РГК звернеться до АМКУ з проханням перевірити "Укртрансгаз"

2 хв читати
РГК звернеться до АМКУ з проханням перевірити "Укртрансгаз"

Газорозподільні компанії групи "Регіональна газова компанія" (РГК) мають намір звернутися до Антимонопольного комітету України (АМКУ) з проханням перевірити дії АТ "Укртрансгаз" (УТГ), повідомила прес-служба РГК у п'ятницю.

У групі, зокрема, стверджують, що протягом листопада-грудня оператори газорозподільної системи (ГРС), що працюють під брендом РГК, зіткнулися з некоректною роботою інформаційної платформи для добового балансування і регулярними проблемами в отриманні номінацій від УТГ.

"Станом на вечір 6 грудня 2018 року за даними з 15 областей України "Укртрансгаз" не надав номінації для 10, 287 тис. споживачів. У тому числі, не мають номінації більш 2 тис. шкіл, дитячих садків, лікарень та інших об'єктів соціальної інфраструктури", - наголошується в повідомленні.

У РГК заявили, що дана ситуація торкнулася, в першу чергу, саме її операторів ГРС, що "носить ознаки навмисного зловживання функціями оператора ГТС, який діє в інтересах зміцнення монопольного становища своєї материнської структури – НАК "Нафтогаз України"- і витіснення з ринку незалежних газових трейдерів".

Раніше "Укртрансгаз" заявив про спроби РГК, яка управляє більшістю газзбутів, зірвати поставки газу споживачам під час опалювального сезону. Зокрема, в "Укртрансгазі" повідомили, що афілійовані з групою РГК компанії, зокрема, ТОВ "РГК Трейдинг" і газзбути синхронно подали в інформаційну платформу оператора газотранспортної системи (ГТС) фіктивні заявки на поставку газу близько 100 споживачам, які вже мали номінації на грудень від своїх діючих постачальників. У свою чергу в "РГК Трейдинг" відкинули ці звинувачення.

"Регіональна газова компанія" Дмитра Фірташа займається управлінням близько 20 газорозподільних компаній в усій Україні.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

Завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, кілька днів не застосовуються планові відключення, але економити потрібно - Шмигаль

"Укрнафта" завдяки ГРП збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА