RU
 

США гарантують безпеку дипломатів у Венесуелі

Корреспондент.net,  25 січня 2019, 03:32
0
202
США гарантують безпеку дипломатів у Венесуелі
Держсекретар США Майк Помпео

Глава Держдепартаменту відмовився говорити про можливість застосування сили для захисту американських дипломатів у Венесуелі, але запевнив, що уряд зробить усе для їхньої безпеки.

 
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон готовий до вжиття всіх заходів для гарантування безпеки американських громадян у Венесуелі. Про це він розповів під час радіопередачі The Laura Ingraham Show, стенограму якої розповсюдила 24 січня прес-служба Держдепартаменту.
 
"Я не хочу спекулювати або створювати гіпотетичну ситуацію, за яку ми не зможемо відповідати. Але знайте, що уряд повністю скоординовано ... У нас працює цілодобовий операційний центр. Ми повністю залучені, ми повністю усвідомлюємо ситуацію на землі і готові зробити все можливе для того, щоб гарантувати безпеку наших людей ", - зазначив Помпео, відповідаючи на питання про те, чи готовий він звернутися до президента із проханням про відправку військ до Венесуели в разі загрози безпеці американським дипломатам.
 
Глава Держдепу підкреслив, що Вашингтон визнає "нового тимчасового президента Гуаідо", який попросив США бути присутніми з дипломатичними повноваженнями.
 
"І саме з такими повноваженнями ми маємо право продовжувати нашу дипломатичну місію там, у Каракасі, у Венесуелі. І ми будемо продовжувати відстоювати це право", - додав Помпео.
 
Водночас стало відомо, що Бюро дипломатичної безпеки Держдепартаменту прийняло рішення про відкликання частини дипломатів американського посольства у Венесуелі з міркувань безпеки. Із країни виїдуть урядові працівники, "не задіяні в умовах надзвичайної ситуації".
 
Нагадаємо, 23 січня президент Венесуели оголосив про розрив дипломатичних відносин зі США, звинувативши Вашингтон у підтримці спроби вчинити державний переворот у країні.
 
Він дав американським дипломатам 72 години на те, щоб залишити країну.
 
У Держдепі підкреслили, що США будуть підтримувати дипломатичні відносини з Каракасом через екс-спікера венесуельського парламенту Хуана Гуаідо, який оголосив себе президентом.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАВенесуэла
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі