12:54 03.12.2018

За фігуранта справи про втручання в приватне життя правоохоронця - блогера Барабошка - внесли заставу

3 хв читати

За блогера Олександра Барабошка, що фігурує в кримінальному провадженні про втручання в приватне життя співробітника правоохоронного органу, внесли заставу, повідомляє Інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на адвоката Микиту Чекмана.

"Заставу внесли, чекаємо на документи", - сказав адвокат виданню в понеділок.

М.Чекман зазначив, що О.Барабошко вносив як заставу не свої кошти - гроші зібрали в соцмережі.

"Було оголошено збір у соцмережі. Різні люди (пожертвували - ред.). Так зібрали ці гроші", - сказав захисник.

Як повідомлялося, 30 листопада Печерський районний суд м.Києва прийняв рішення про арешт на два місяці з правом внесення застави в 3 млн грн блогера Олександра Барабошка, що фігурує в кримінальному провадженні про втручання в приватне життя співробітника правоохоронного органу, інший фігурант справи - політтехнолог Володимир Петров - за рішенням суду перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Політтехнолог В.Петров і блогер О.Барабошко були повідомлені про підозру в рамках розслідування кримінального провадження про втручання в приватне життя співробітника правоохоронного органу.

"Головна військова прокуратура повідомила про підозру політтехнологу Володимиру Петрову і блогеру Олександру Барабошку в рамках справи про втручання в життя співробітника правоохоронного органу", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Генпрокуратурі.

29 листопада правоохоронці затримали В.Петрова в рамках справи про нібито домаганнях заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції України Олександра Варченка до студентки Наталії Бурейко.

8 листопада прокуратура Києва отримала звернення Н.Бурейко про погрози і переслідування з боку людини, яка в соцмережах використовує ім'я Олександр Варченко. Заступник начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції О.Варченко звернувся до глави Нацполіції Сергія Князєву з проханням здійснити перевірку викладених у мережі обвинувачень у сексуальних домаганнях, запевнивши, що не має до них відношення. Пізніше в акаунті Н.Бурейко у Facebook з'явилися її вибачення перед О.Варченком та членами його сім'ї. Попередні пости про погрози і домаганнях зникли.

Прокуратура розглянула заяву, відкрила кримінальне провадження і доручила проводити розслідування Службі безпеки України.

Як повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, 29 листопада Головна військова прокуратура за участю співробітників департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України "затримала гр. П. за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер), ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) КК України".

Речник Генпрокуратури поінформував, що Слідче управління Управління СБУ в Києві та Київській області за процесуального керівництва Головної військової прокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами завідомо неправдивого повідомлення про злочин, поєднаного зі штучним створенням доказів обвинувачення; про порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер, зокрема щодо державного діяча; впливу на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків, а також за фактом незаконного збору, зберігання і використання конфіденційної інформації про особу (за ч. 2 ст. 383, ч. 1 ст. 163, ч. 2 ст. 163, ч. 2 ст. 182, ч. 1 ст. 343 КК України).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА