ua en ru

У Миколаєві вбили вченого Миколу Шитюка

У Миколаєві вбили вченого Миколу Шитюка Фото: Микола Шитюк (із відкритих джерел)

Історика, дослідника Голодомору було виявлено в орендованій квартирі з ознаками насильницької смерті

У Миколаєві в суботу, 1 вересня, у квартирі по Центральному проспекту було знайдено тіло чоловіка з ножовими пораненнями. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

Згідно з повідомленням, поліція встановлює всі обставини події та осіб, причетних до скоєння злочину.

За інформацією миколаївського видання "Новини-N", знайдений мертвим чоловік - професор Миколаївського національного університету ім. Сухомлинського Микола Шитюк, відомий український вчений-історик, дослідник Голодомору.

Джерело в прокуратурі повідомило виданню, що Шитюк був знайдений з ножем у спині власницею орендованої квартири.

Жінка, яка здала йому квартиру на три години, після закінчення цього часу не змогла додзвонитися вченому і, приїхавши на місце, виявила квартиранта з ножем у спині без ознак життя.

Слідче відділення Центрального відділу поліції порушило кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство".

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко розмістив співчуття з приводу смерті професора Шитюка на своїй сторінці в Facebook.

"Миколаївщина втратила Миколу Шитюка - талановитого викладача і вченого. Щирі співчуття рідним, близьким, колегам і всім, хто знав видатну особистість - науковця зі світовим ім’ям, дослідника Голодомору та інших історичних злочинів, доказів знущання Московії над українським народом", - написал Савчук.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва в ніч на 1 вересня в підземному переході вбили чоловіка.