10:19 25.10.2019

У ВР підготували лист до Конгресу США з пропозицією надати всю інформацію щодо "Азова"

2 хв читати
У ВР підготували лист до Конгресу США з пропозицією надати всю інформацію щодо "Азова"

Голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко (фракція "Слуга народу") підготував проект листа до 40 американських конгресменів, які звернулися до держсекретаря США Майка Помпео із закликом внести "батальйон "Азов" до списку терористичних організацій.

"…у листі до Конгресу США міститься пропозиція надати будь-яку необхідну допомогу у з'ясуванні об'єктивної та неупередженої інформації про загін спеціального призначення "Азов", а також звернення до правоохоронних органів України опублікувати результати перевірки усіх фактів та тверджень, що наведені в листі американських конгресменів", - написав Яременко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він пояснив, що народні депутати не можуть залишити без реагування "спроби публічного очорнення одного з найбільш заслужених і боєздатних підрозділів Національної гвардії України окремого загону спеціального призначення "Азов".

Текст листа відкритий для підпису для всіх депутатів фракції "Слуга народу" та представників інших фракцій Верховної Ради. "Підписання і передача листа американській стороні відбудеться у вівторок, 29 жовтня 2019 року", - написав Яременко.

Голова комітету нагадав американським колегам, що військовий підрозділ "Азов" створили активісти та учасники Революції гідності. "Азовці" брали участь у звільненні від російської окупації Маріуполя та великої кількості інших населених пунктів, наголосив він.

"Ми ніколи не забудемо подвиг 26 азовців, які віддали життя за незалежність України", - заявив Яременко.

У жовтні група з 40 членів Палати представників США на чолі з демократом Максом Роузом зажадала від держсекретаря Майкла Помпео пояснень, чому деякі екстремістські формування, зокрема "Азов", не включено до списку міжнародних терористичних організацій (FTO).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА