«Доступне житло»: як отримати співфінансування на придбання житла в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Доступне житло»: як отримати співфінансування на придбання житла в Києві

Особисті фінанси
1774
У столичному бюджеті для реалізації програми «Доступне житло» передбачено 208,5 млн грн. Більш того, програмою у Києві можуть скористатись усі пільгові категорії.
Про це розповіли в Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА.
«Доступне житло» – це програма КМДА, що передбачає співфінансування від держави на придбання житла у Києві.
Умови програми:
  • бюджетні кошти спрямовують на оплату частини вартості житла для громадян, які перебувають на квартирному обліку у столичних райдержадміністраціях;
  • згідно з вимогами Порядку, для громадян, які мають статус осіб, котрі захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (учасників АТО та членів їхніх сімей), гранична частина вартості становить 50% фактичної вартості кожного квадратного метра житла, для інших пільгових категорій – 30%.
Раніше програмою користувалися лише громадяни, які мають статус осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (учасників АТО та членів їх сімей), а відтепер програма стала доступною для всіх пільгових категорій.
«Доступне житло»: як отримати співфінансування на придбання житла в Києві
Як взяти участь у програмі:
  • осіб, які можуть придбати житло на умовах співфінансування, визначають районні держадміністрації. Відповідні списки подають до головного розпорядника бюджетних коштів для укладення договорів.
  • щоб взяти участь у програмі, громадяни повинні звернутися з відповідною заявою до відділу обліку та розподілу житлової площі районної держадміністрації (за місцем перебування на квартирному обліку).
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог з іпотеками.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас