Google створила додаток Look to Speak, який дозволяє вибирати фрази для спілкування за допомогою рухів очей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google створила додаток Look to Speak, який дозволяє вибирати фрази для спілкування за допомогою рухів очей

Технології&Авто
316
Компанія Google розробила новий експериментальний додаток для платформи Android, яка покликана спростити спілкування для людей з вадами мови і моторики. Додаток Look to Speak дозволяє користувачам очима вибирати заздалегідь обрані фрази на екрані смартфона. Додаток загальнодоступний і сумісний з Android 9.0 і новішими версіями ОС, включаючи Android One.
У розробці брав участь висококваліфікований логопед Річард Кейв. Він працює з людьми, у яких є дефекти мови і моторики, а також з людьмиякі не говорять і яким потрібна допомога в спілкуванні. Додаток Look to Speak є одним з проектів Google Start with One, Invent for Many в рамках платформи Experiments with Google. Такі проекти починаються однією людиною в спробі зробити щось корисне для великої спільноти.
Додаток призначений для роботи на мобільному пристрої і підтримує більш складні допоміжні технології. Розмістивши смартфон трохи нижче рівня очей, користувачеві потрібно подивитися ліворуч або праворуч, щоб вибрати зі списку фрази, які пристрій потім вимовляє вголос. Фрази можна персоналізувати, щоб користувачі могли передавати свої автентичні голоси, зазначає Кейв. За даними Google, всі дані в додатку Look to Speak конфіденційні і ніколи не покидають смартфон.
Наразі додаток Look to Speak має один недолік. Допоміжне меню налаштування програми, в якому можна редагувати фрази і налаштовувати параметри погляду, недоступне для виклику очима і вимагає ручного натискання на екран смартфона. Проте, Річард Кейв каже, що додаток Look to Speak було добре сприйнято цільовою аудиторією. Користувачі визнали його корисним в тих випадках, коли інші спеціальні пристрої можуть бути недоступні, наприклад, в дорозі, в душі, в екстрених ситуаціях або на вулиці.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас