08:56 04.02.2020

Глава МЗС Китаю закликав країни світу не панікувати через коронавірус і не вводити надмірних обмежень

2 хв читати
Глава МЗС Китаю закликав країни світу не панікувати через коронавірус і не вводити надмірних обмежень

Китай вживає всіх можливих заходів для запобігання поширенню нового типу коронавірусу на інші країни світу, вважає надмірними викликані панічними настроями обмеження деяких країн на ділові та туристичні зв'язки з китайською стороною, заявив міністр закордонних справ КНР Ван І.

"Китай із розумінням ставиться до розумних заходів, які застосовуються деякими країнами щодо запобігання проникнення коронавірусу на їх територію. Але ми виступаємо проти надмірних заходів і навіть паніки", - підкреслив міністр у телефонній бесіді з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом.

Спалах пневмонії в китайському місті Ухань почався в середині грудня 2019 року, збудником став раніше невідомий коронавірус 2019 nCoV. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в кінці січня 2020 року визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

За даними китайської влади на ранок 4 лютого, в КНР кількість смертельних випадків від пневмонії, спричиненої новим типом коронавірусу, збільшилася до 425 людей, кількість хворих перевищила 20,4 тис.

Випадки захворювання виявлені також у двох десятках країн, зокрема, в Австралії, В'єтнамі, Німеччині, Індії, Італії, Канаді, Камбоджі, Макао, Малайзії, Непалі, ОАЕ, Сінгапурі, США, Таїланді, Тайвані, Фінляндії, Франції, Південній Кореї, Японії. Кількість хворих за межами Китаю, за даними китайських ЗМІ, перевищує півтори сотні.

У Росії виявлено дві людини з коронавірусною інфекцією - в Забайкальському краї і в Тюменській області, обидва хворих - громадяни Китаю. Вони і особи, котрі контактували з ними, госпіталізовані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР закріпила статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні

Протягом останніх трьох діб сектор Авдіївка-Покровськ залишався основним напрямком російських сил - британська розвідка

СБУ повідомила про підозру в державній зраді дружині ексдепутата Маркова - співвласниці російської ІТ-компанії

Останнім часом окупанти лізуть колонами на Часів Яр, застосовуючи велику кількість бронетехніки - ОСУВ "Хортиця"

ОТУВ "Харків": Ворог намагається маневрувати резервами та продовжує оснащення своїх рубежів, але Сили оборони України цьому протидіють

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА