08:36 23.07.2018

Експерти G20 назвали основні ризики для світової економіки

2 хв читати
Експерти G20 назвали основні ризики для світової економіки

Міністри фінансів і голови центральних банків країн - членів клубу "Великої двадцятки" (G20) за підсумками засідання в Буенос-Айресі представили підсумкове комюніке, в якому назвали основні ризики для світової економіки. Про це з посиланням на відповідний документ повідомляє Reuters.

У ньому, за даними агентства, зокрема, йдеться про те, що за останні десять років безробіття фіксується на низькому рівні, а глобальне економічне зростання є стійким, і світова економіка продовжує рости. Проте, серед основних економік світу це зростання, як вказується в документі, стало менш синхронізованим. Таким чином, ризики в короткостроковій і середньостроковій перспективах зросли, попередила фінансова "двадцятка".

Серед них, на думку її членів, - "зростаюча фінансова вразливість, посилення напруженості в торгівлі і геополітиці, глобальні дисбаланси, зокрема, нерівність і слабке структурне зростання, особливо в країнах з розвиненою економікою", йдеться в комюніке. При цьому кріптоактиви загрозою для світової фінансової стабільності експерти вважати відмовилися.

В цілому ж міністри і глави ЦБ за підсумками засідання підтвердили висновки лідерів країн G20, до яких вони прийшли на своєму останньому саміті в Гамбурзі в липні минулого року. Тоді представники клубу наголосили, що торгівля є двигуном глобального економічного зростання і що багатосторонні торговельні угоди мають важливе значення.

"Ми <...> визнаємо необхідність активізації діалогу та дій щодо пом'якшення ризиків і зміцненню довіри (між членами клубу "Великої двадцятки"), - цитує Reuters текст підсумкового комюніке фінансової G20.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА