Українські компанії зобов'язані продовжувати контракти вагітним жінкам - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії зобов'язані продовжувати контракти вагітним жінкам - юрист

Особисті фінанси
1326
Українські підприємства не мають права звільняти вагітних жінок без подальшого працевлаштування, навіть якщо вони працюють за контрактом і термін контракту закінчився. Велика палата Верховного суду нагадала про це компаніям, розглядаючи справу №759/19440/15-ц.
«Якщо термін контракту закінчується, скажімо, 1 серпня, а 25 липня жінка приносить у відділ кадрів підприємства довідку про свою вагітність, то воно вже не може розірвати контракт за терміном і просто розійтися з нею. Ні. Роботодавець зобов’язаний у тримісячний термін знайти вагітній роботу на своєму або іншому підприємстві. Якщо він цього не зробить, то зобов’язаний виплатити зарплату за три найближчі місяці — відповідно до того окладу, який працівниця мала за контрактом», — зазначив старший партнер адвокатської компанії «Кравець та партнери» Ростислав Кравець.
Не продовжити контракт з вагітною жінкою можуть лише у разі, якщо вона сама від нього офіційно відмовиться. Підпишеться під відповідним папером.
Всі ці правила і норми описані в чинному законодавстві, проте компанії не завжди їх виконують. Тому Верховний суд, розглядаючи один з таких випадків, нагадав підприємствам про їхні обов’язки та необхідність виконувати закони.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас