RU
 

Зеленський пояснив поїздку в Оман і попросив не чіпати родину

Корреспондент.net,  20 травня 2020, 14:30
0
518
Зеленський пояснив поїздку в Оман і попросив не чіпати родину
Фото: Офис президента
Зеленський про Оман: Я не повинен про приватну поїздку говорити

Володимир Зеленський сказав, що це була приватна поїздка із сім'єю і він не зобов'язаний про неї говорити.

 
Президент Володимир Зеленський заявив, що не зобов'язаний розповідати про свої короткі приватні поїздки із сім'єю, відповідаючи на запитання про січневу поїздку в Оман. Про це він сказав на прес-конференції в Києві в середу, 20 травня.
 
"Що за таємна поїздка в Оман? Це була моя приватна поїздка. У мене є сім'я. Жива сім'я, живі діти, які полетіли в Оман просто на відпочинок, вони мали цю можливість і мають повне право на це. У цьому немає ніякого секрету. У чому тут порівняння (з поїздкою Порошенка на Мальдіви - ред.), в тому що у мене були зустрічі заради України? У тому, що моя родина оплатила готель? У тому, що я маю право полетіти не інкогніто, а по квитку, де написане не Петро Інкогніто, а Володимир Зеленський? І про що ви говорите, що ніхто не знав? Так ніхто не цікавився. Полетіла людина на два-три дні. Я не повинен про свою, мені здається, приватну поїздку говорити", - вважає Зеленський.
 
Зеленський додав, що не брав президентський літак, розуміючи, що у України на той час навіть посла не було в Омані, а сам султан Омана був у складному стані, тому мова про зустріч на державному рівні тоді не йшла.
 
Президент зазначив, що знав, що може мати в Омані "тільки приватні зустрічі", і тому, "як порядна і гідна людина", вирішив, що не використовуватиме державний літак, "навіть щоб полетіти на зустріч з тією людиною, яка сьогодні керує Оманом".
 
Зеленський сказав, що не міг бути на пляжі, але полетів до своєї сім'ї, яка оплатила готель, пробув там, "здається, три ночі, три доби", провів деякі зустрічі і, "так швидко, як зміг", повернувся в Україну через збивання літака МАУ в Ірані.
 
"Поводився, як нормальна людина. Я просто не розумів, хто піднімає все це і для чого. Ну я можу завтра поїхати в Одесу. Якщо це буде моя приватна, то про що (говорити?)... Я вам чесно скажу: я ще і в душ ходжу. І сплю. І люблю дітей. І як я їх дуже міцно люблю, і дружину свою - це мої, мені так здається, приватні речі", - продовжив президент.
 
Нарешті, Зеленський попросив журналістів не чіпати його родину, так як вони не мають відношення до політики.
 
"Хочу попросити, щоб не чіпали моїх дітей і моєї дружини. Вони не мають до цього відношення. Вони, крім добра для мене, і, якщо є якісь соціальні проекти моєї дружини, вони, крім добра, нічого не несуть", - підсумував Зеленський.
 
Нагадаємо, що Зеленський дав собі ще рік для врегулювання на Донбасі. Володимир Зеленський готовий особисто зустрітися з президентом Росії, якщо Мінські переговори щодо Донбасу не дадуть результату.
 
Також Зеленський не вважає за бідність зарплату в 5000 гривень. Президент прокоментував прогноз ЮНІСЕФ про те, що в Україні шість мільйонів осіб можуть опинитися за межею бідності.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: семьяпоездкаОманВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі