07:07 24.03.2020

Армія контролюватиме дотримання режиму НС з коронавірусу в Молдові

2 хв читати
Армія контролюватиме дотримання режиму НС з коронавірусу в Молдові

У Молдові військовослужбовці будуть стежити за дотриманням режиму надзвичайного стану в зв'язку з пандемією коронавірусу. Таке рішення прийняла в понеділок пізно ввечері урядова Комісія з надзвичайного стану.

"Ми вирішили звернутися по допомогу до армії. З 25 березня вирішено обмежити доступ громадян до громадських місць: парків, скверів, майданчиків, де збираються люди. Це важке рішення, але воно необхідне для зупинки поширення вірусу. Міністерство внутрішніх справ у співпраці з міністерством оборони будуть стежити за виконанням цього рішення", - заявив після засідання комісії її голова, прем'єр-міністр Іон Кику.

За його словами, військовослужбовці отримають додаткові повноваження - зокрема затримувати порушників режиму надзвичайного стану і залучати їх до відповідальності.

"Ми обговорили це з президентом, який є головнокомандувачем армією. Було вирішено залучити армію Молдови для дотримання порядку. Це рішення узгоджене з Міністерством внутрішніх справ і схвалено Комісією з надзвичайного стану", - повідомив Кику.

Як уже повідомляв "Інтерфакс", у зв'язку з пандемією коронавірусу в Молдові введено режим надзвичайного стану, який діє з 17 березня до 15 травня. У Молдові закриті всі навчальні заклади, а також заборонений в'їзд іноземних громадян, з 16 березня припинено повітряне сполучення з усіма країнами. У період з 7 березня і дотепер діагноз коронавірус підтверджений у 109 осіб, включно з п'ятьма жителями Придністров'я. Одна людина померла, двоє повністю вилікувалися, 10 перебувають у важкому стані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА