Міжбанк: з понеділка ситуація на ринку почне змінюватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: з понеділка ситуація на ринку почне змінюватися

Валюта
4479
Починаючи з понеділка ситуація на ринку почне поступово змінюватися.
По-перше, буде певна інтрига щодо завтрашнього аукціону Мінфіну щодо розміщення ОВДП. Чиновники поки що хочуть розмістити гривневі папери на 105, 161, 252, 336, 616 і 973 дні. І станом на час написання статті – обсяги розміщення мінфінівці не озвучили. Після зниження облікової ставки до 6% – тепер розгорнеться нова битва за прибутковість за новими облігаціями. На минулому аукціоні 9 червня інвестори поспішали зафіксувати ще стару прибутковість (при обліковій НБУ на рівні 8%) і змогли купити папери з рівнем прибутковості від 9% до 10,80% річних. Тому зараз різко її опустити чиновники навряд чи зможуть, але прагнути цього будуть. Підготовка, проведення та результати аукціону впливатимуть як на ресурсний, так і на валютний ринки, починаючи з понеділка до середи. Наш прогноз – розміщення на суму до 4,5-6 млрд гривень зі спробами чиновників грунтовно знизити прибутковість хоча б до рівня близько 8-8, 9% річних за різними за строковістю облігаціями.
По-друге, два останні дні минулого тижня пройшли під певним трендом по зростанню курсу долара, що “налякало” потенційних покупців, і попит на валюту буде рости за рахунок тих, хто волітиме зараз купити валюту, щоб потім не ризикувати при зростанні котирувань. Це психологічно працює проти нацвалюти.
По-третє, з середини місяця вже йде поступова підготовка клієнтів до днів бюджетних платежів, що зазвичай позитивно позначається на гривні. Особливо зараз, коли через падіння виручки і бізнесу клієнти змушені накопичувати гривню для розрахунків з державою за довший період часу.
Не варто забувати, що Нафтогаз очікують великі бюджетні виплати і він як головний продавець валюти на міжбанку може дуже істотно впливати на тренд по курсу в період до 20 червня як мінімум.
За прогнозом Finance.ua, обсяги операцій на торгах сьогодні будуть перебувати в межах до $230 млн при укладенні до 540-630 угод.
Як завжди, Нацбанк продовжить поповнювати резерви при надлишку пропозиції долара на торгах.
Тренд з курсу протягом дня буде повністю залежати від дій великих гравців, а спекулянти будуть працювати як у форматі “в дві сторони”, так і спробують “розігріти” котирування, підлаштовуючись під дії основних учасників торгів. Спроби взяти курс триватимуть практично всі перші три дні тижня.
Готівковий ринок залишиться заручником поведінки міжбанку і свої цінники буде виставляти під впливом подій на торгах.
За нашими прогнозами, 15 червня коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,65-26,90 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,75 / 26,78
Євро – 30,23 / 30,26
Російський рубль – 0,3854 / 0,3864
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас