Доступність посилання

ТОП новини

Кількість правок до «антиколомойського» законопроєкту перевищила 16 тисяч – народний депутат


30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт, який, зокрема, унеможливлює повернення «Приватбанку» колишньому власникові Ігорю Коломойському
30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт, який, зокрема, унеможливлює повернення «Приватбанку» колишньому власникові Ігорю Коломойському

Кількість правок, внесених до так званого «антиколомойського» законопроєкту № 2571-Д, склала 16 тисяч 335, повідомив народний депутат від «Голосу» і член профільного комітету з питань фінансів, митної та податкової політики Ярослав Железняк.

«До речі, тут теж є рекорд України. Дмитро Разумков, точно треба якусь премію ВРУ «законотворець-ударник» започатковувати вже», – написав Железняк у фейсбуці.

Найбільшу кількість правок, за його даними, подав позафракційний народний депутат Антон Поляков. Він подав 6033 правки.

Попередній «рекорд», за даними Жезезняка, належав законопроєктові про правки до Конституції – 5700.

Кількість правок до законопроєкту про відкриття ринку землі перевищувала чотири тисячі.

30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт, який, зокрема, унеможливлює повернення «Приватбанку» колишньому власникові Ігорю Коломойському. Міжнародний валютний фонд схвально оцінив це голосування, а також ухвалення в другому читанні земельної реформи.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Читайте також: «Приватбанк» подав новий позов проти Коломойського​

Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів. Коломойський назвав «маячнею» опубліковані Національним банком України дані. Наразі він домагається в судах скасування націоналізації банку.

XS
SM
MD
LG