06:56 25.02.2019

У Києві затримано організатора дитячої порностудії

2 хв читати
У Києві затримано організатора дитячої порностудії

У Києві правоохоронцями затриманий організатор і режисер порнографічних матеріалів за участю малолітніх та неповнолітніх дітей, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Затриманий у різних орендованих фотостудіях столиці організовував, режисирував, брав участь і проводив фото-, відеозйомку матеріалів порнографічного характеру за участю малолітніх та неповнолітніх дітей," - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Нацполіції України в неділю ввечері.

У рамках співпраці з Національним кримінальним Агентством Великобританії (NCA) співробітниками Департаменту кіберполіції проводилися заходи щодо перевірки інформації про існування на території України дитячої порностудії.

"Тому за результатами перевірки детективами слідчого управління поліції в Полтавській області було розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України," - відзначають у поліції.

Поліцейськими була підтверджена злочинна діяльність підозрюваного.

"Фігурант, прикриваючись діяльністю професійного фотографа, підшукував неповнолітніх осіб жіночої статі. Зловмисник входив з ними в довірчі відносини, а через деякий проміжок часу схиляв їх до статевих зносин з ним і його 22-річним спільником. Відзнятий матеріал він за кошти збував через мережу інтернет в країни Європейського Союзу, Азії та країн Америки"- підкреслили в поліції.

За участь в "порнозйомках" зловмисник платив дітям від 500 до півтори тисячі гривень.

Правоохоронцями були проведені обшуки у підозрюваних.

"Поліцейські виявили та вилучили підручники з неврології раннього дитячого віку, підліткової психіатрії, поведінки підлітків, а також фотоплівки, фотокамери, записні книжки, платіжки про перерахування організатору грошових коштів від громадянина іншої держави. Також вилучили банківські картки, металеві ланцюги, апаратуру для проведення зйомок і гроші. Крім того, за місцем проживання старшого чоловіка поліцейські виявили двох неповнолітніх дівчат, щодо яких фігурант готувався здійснити розпусні дії і виготовити дитячу порнографію,"- зазначається в повідомленні.

Співробітниками Нацполіції встановлено, що від діяльності затриманого постраждали п'ятеро неповнолітніх.

"Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Тривають заходи з встановлення малолітніх і неповнолітніх дітей, які піддавалися сексуальній експлуатації," - підсумували в поліції.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА