14:10 27.01.2020

У Харкові мітинг "ОПЗЖ" на захист російськомовних шкіл закінчився, не почавшись, оскільки невідомий розпилив газ

1 хв читати
У Харкові мітинг "ОПЗЖ" на захист російськомовних шкіл закінчився, не почавшись, оскільки невідомий розпилив газ

Мітинг на захист російської мови та російськомовних шкіл, організований головою Харківської міської організації "Опозиційної платформи - За життя" Андрієм Лесиком, перед будівлею облдержадміністрації закінчився, не встигнувши розпочатися.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", ще до початку акції, запланованої на 11:00 понеділка, біля ХОДА почали збиратися представники "Національних дружин", "Правого сектора", "Фрайкору" та інших націонал-патріотичних організацій.

Коли сюди підійшли нечисленні учасники акції "ОПЗЖ", націоналісти почали скандувати "Чемодан, вокзал, Росія!" і нецензурні "кричалки", з закликами до Лесика та інших учасників акції емігрувати з України. Після цього невідомий розпорошив газ, виникли сутички. Поліція втрутилася в конфлікт і вивезла Лесика та інших учасників мітингу.

У результаті розпилення газу постраждали кореспондент і оператор телеканалу СТБ Марія Малевська й Олександр Бринза. За попередньою інформацією, в них, а також щонайменше в одного поліцейського опіки очей.

"Ми не писатимемо заяву (до поліції - ІФ), тому що не знаємо, хто розпорошив газ", - сказала кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" Марія Малевська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА