07:05 03.07.2018

Трамп зажадав від партнерів з НАТО збільшити витрати на оборону

2 хв читати
Трамп зажадав від партнерів з НАТО збільшити витрати на оборону

Президент США Дональд Трамп направив лідерам низки країн-членів НАТО витримане в різких тонах послання з вимогою виконати раніше дані зобов'язання щодо збільшення оборонних витрат, повідомила газета New York Times.

Лист було направлено, зокрема, керівникам Німеччини, Бельгії, Норвегії та Канади, ще в червні. У ньому Д.Трамп зазначив, що вже "втрачає терпіння" в очікуванні виконання даних ними обіцянок.

Це, на думку видання, є свідченням поглиблення розбіжностей між США і Європою, що проявилися під час зустрічі "великої сімки" в Квебеку в минулому місяці і "підкреслює стурбованість європейських союзників відсутністю потрібної солідарності перед обличчям російської загрози".

"Все це грає на руку російському президенту Володимиру Путіну, який зустрічається з Трампом в Гельсінкі після саміту НАТО, основним завданням якого є внесення розколу в НАТО", - пише газета.

У листі канцлеру Німеччини Ангелі Меркель Д.Трамп написав: "Тривалі недоплати Німеччиною в оборонний бюджет підривають безпеку союзу (північноатлантичного - ІФ) і стають виправданням невиконання зобов'язань за видатками на оборону для інших союзників, які розглядають Німеччину, як зразок".

New York Times зазначає, що різкий тон послань може свідчити про те, що США можуть "відрегулювати свою військову присутність в світі, якщо союзники не приймуть заходів і не будуть вкладати більше в забезпечення власної безпеки".

"Буде все важче пояснити американському народу, чому деякі члени НАТО не поділяють спільну ношу витрат на колективну безпеку в той час, як американські солдати жертвують своїми життями за кордоном або повертаються додому пораненими", - написав Д.Трамп А.Меркель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА