18:23 02.04.2018

Обвинувачена в смертельній ДТП у центрі Харкова не пред'явила одразу документи

3 хв читати

Обвинувачена у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова, водій автомобіля Lexus Олена Зайцева не пред'явила документів патрульним одразу після аварії, стверджує інспектор патрульної поліції Євген Шестов.

"На моє запитання щодо водійського посвідчення, на законну вимогу у громадянки Зайцевої не було ні водійського посвідчення, ні свідоцтва про реєстрацію... Говорила спочатку, що лежали у неї в сумці, потім з'ясувалося, що у неї сумки із собою немає, вона показувала мені на телефоні фотографії. Сказали, що підвезуть", - розповів Є.Шестов під час судового засідання в понеділок, надаючи свідчення як свідок.

За його словами, О.Зайцева на той момент не могла пояснити обставин ДТП, вона перебувала в шоковому стані.

Адвокат другого обвинувачуваного Геннадія Дронова Сергій Перепелиця поцікавився, чому патрульні не склали стосовно О.Зайцевої протокол за фактом відсутності документів. Є.Шестов пояснив, що спочатку патрульні викликали медиків і огороджували місце аварії, а потім керівництво направило його екіпаж на доопрацювання оформлення іншої ДТП, що сталася неподалік.

Прокурор Валерій Бухан, відповідаючи на запитання журналістів після засідання суду, повідомив, що якщо в суді буде встановлено, що в О.Зайцевої на момент ДТП не було при собі прав і свідоцтва про реєстрацію, до обвинувального акта буде внесено зміни.

"Якщо це буде встановлено безпосередньо в судовому засіданні, ми як сторона обвинувачення маємо право скласти змінений обвинувальний акт, де ми вкажемо обставини про те, що (О.Зайцева - ІФ) керувала транспортним засобом без водійського посвідчення... Згідно із законом це не вважається обставиною, яка може обтяжувати покарання. Але ми це можемо зазначити і зобов'язані зазначити, звичайно, це вплине на покарання, однозначно, оскільки також порушення правил дорожнього руху", - сказав В.Бухан.

У свою чергу адвокат О.Зайцевої Юлія Козир стверджує, що документи в її підзахисної були.

"Вони були. Просто вони не відразу виявили... Напевно, в машині знайшли. Інші свідки пояснюють, що вона пред'явила. Для мене були сюрпризом ці нюанси і подробиці. Вони на місці були, ці документи, сто відсотків", - сказала Ю.Козир.

У засіданні суду оголошено перерву до 4 квітня.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Г.Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебував на стаціонарному лікуванні.

8 листопада Київський райсуд Харкова визначив Г.Дронову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

7 лютого 2018 року під час підготовчого засідання Київський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 7 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА