20:58 10.01.2020

США вводять санкції проти 8 високопоставлених представників іранської влади, що мали відношення до ракетного обстрілу Іраку

2 хв читати
США вводять санкції проти 8 високопоставлених представників іранської влади, що мали відношення до ракетного обстрілу Іраку

Секретар іранської Вищої ради безпеки Алі Шамхані, командувач військом "Басидж" бригадний генерал Голямреза Солеймані і ще шість високопоставлених іранських осіб опинилися під санкціями США за ракетний обстріл Іраном баз в Іраку, йдеться в прес-релізі Мінфіну США.

"США вживають заходів проти високопоставлених іранських осіб за їх причетність і за їх пособництво при ударах балістичними ракетами у вівторок", - цитуються в документі слова глави Мінфіну Стівена Мнучіна.

Також санкції застосовано до секретаря Ради з визначення політичної доцільності Мохсена Резаї, якого підозрюють у причетності до вибуху в єврейському культурному центрі Буенос-Айреса в 1994 році, і високопоставленого командира Корпусу Вартових Ісламської революції Мохаммада Рези Нагді.

Крім цього, санкції вводяться проти двох впливових командирів ЗС Ірану - заступника начальника генштабу Збройних сил Ісламської Республіки Іран бригадного генерала Мохаммада-Рези Аштіані і бригадного генерала Алі Абдоллахі.

Ще двоє людей, що опинилися під санкціями - відповідальний за питання безпеки співробітник адміністрації керівника Ісламської Республіки Іран аятоли Алі Хаменеї Алі Асгар Хеджазі, а також один із радників аятоли Мохсен Куми.

Напередодні президент США Дональд Трамп оголосив, що американські санкції проти Тегерана, анонсовані після ракетного удару Ірану по іракських базах, уже діють.

У ніч на минулу середу іранський Корпус вартових Ісламської революції завдав ракетних ударів по двох іракських військових базах, на яких перебувають військові з очолюваної США коаліції з боротьби проти терористичного угрупування ІД. Іранська влада заявила, що це стало відповіддю на американську спецоперацію, в ході якої 3 січня в Іраку був убитий командувач іранським спецпідрозділом "Кудс" Касем Сулеймані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА