19:57 17.08.2020

Звільнено гендиректора Купалівського театру, який підтримав протестувальників у Білорусі

2 хв читати
Звільнено гендиректора Купалівського театру, який підтримав протестувальників у Білорусі

Павло Латушко покинув пост генерального директора Національного академічного театру імені Я. Купали. Його звільнили за рішенням прем'єр-міністра і міністерства культури Білорусі.

"Ми підтверджуємо цю інформацію. Латушко звільнений за статтею 259 (розірвання трудового договору з керівником організації за рішенням власника майна організації або уповноваженого ним органу - ІФ) Трудового кодексу Республіки Білорусь за рішенням прем'єр-міністра", - прокоментували кореспонденту "Інтерфакс-Захід" новину в театрі.

Як повідомлялося, кількома годинами раніше в театрі з'явилася інформація про майбутнє звільнення гендиректора. Колектив театру виступив із різкою критикою такого рішення і готовністю захищати свого генерального директора. Проте, увечері 17 серпня рішення про звільнення Латушка було оголошено вже офіційно. Трупа Купалівського театру висловила готовність звільнитися разом із гендиректором.

Щойно інформація про звільнення Латушка з'явилася в ЗМІ, учасники акцій протестів на вулицях Мінська попрямували в сторону Купалівського театру, щоб підтримати артистів і їх керівника.

Як повідомлялося, Латушко став одним із перших керівників, що відкрито висловилися проти насильства під час акцій протесту в Мінську і стосовно затриманих громадян, не згодних із результатами виборів. 14 серпня він вийшов на акцію солідарності і на площі Незалежності в білоруській столиці заявив про необхідність закликати до відповідальності силовиків, які виявили жорстокість.

Актори Купалівського театру випустили відеозвернення на підтримку протестувальників проти насильства. На будівлі театру з'явився біло-червоно-білий прапор.

Раніше Латушко працював міністром культури Білорусі, був послом Білорусі у Франції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Кондратюк позитивно оцінює результати візиту маршалка Сенату Польщі

Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА