Доступність посилання

ТОП новини

Джонсон у Генасамблеї ООН закликав світ з’ясувати причини пандемії COVID-19


Сам Боріс Джонсон перехворів на коронавірусну хворобу навесні. «Ми всі маємо право знати», вважає він
Сам Боріс Джонсон перехворів на коронавірусну хворобу навесні. «Ми всі маємо право знати», вважає він

Прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон закликав світову спільноту розкрити правду про походження коронавірусу SARS-CoV-2, який спричинив пандемію коронавірусного захворювання. Про це він сказав у своєму зверненні до Генеральної асамблеї ООН, засідання якої відбулося дистанційно.

«Давайте зцілимо світ – буквально й метафорично. І почнімо з правди, тому що, як хтось сказав колись, правда може звільнити», – сказав голова британського уряду.

Джонсон вказав на наслідки пандемії наразі – близько мільйона померлих та «колосальні економічні втрати», які можуть бути й більшими.

Читайте також: Лікар Дубровський про дози коронавірусу, сюрпризи імунітету і сподівання на вакцину

«Це моральний імператив для людства – бути чесними та досягнути спільного розуміння того, як почалася пандемія та чому вона змогла поширитися. Не тому, що я хочу звинуватити якусь країну чи уряду, чи заробити собі бали. Я просто вірю, як колишній пацієнт із COVID-19, що ми всі маємо право знати, щоб разом зробити все від нас залежне, аби запобігти повторенню», – сказав прем’єр-міністр Великої Британії, який переніс хворобу в травні.

Він зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров’я, хоча й «має велику потребу в реформуванні», все ще є єдиною інституцією, яка очолює боротьбу людства з захворюваннями. Саме тому, що словами політика, Велика Британія є одним із найбільших донорів ВООЗ – вона зобов’язалася зробити внески на 340 мільйонів фунтів стерлінгів протягом наступних чотирьох років.

Читайте також: Коронавірус: Україна оновила списки країн «червоної» та «зеленої» зони

Водночас Джонсон звернув увагу на те, що протягом останніх 20 років було вісім спалахів смертельно небезпечних вірусів, кожен з яких міг перерости в пандемію.

«Людство було захоплене зненацька. Ми з усіх сил намагаємося встигати за подіями і досягаємо прогресу з болісною повільністю», – зазначив він.

Напередодні у ВООЗ заявили, що COVID-19 може забрати життя двох мільйонів людей до того, як вакцина стане широкодоступною.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG