08:25 19.04.2018

Житель Лимана, що працював на бойовиків у 2014 році, здався поліції

1 хв читати
Житель Лимана, що працював на бойовиків у 2014 році, здався поліції

Колишній пособник незаконних збройних формувань, 30-річний житель м. Лимана Донецької області добровільно здався правоохоронцям, повідомляє слов'янський відділ поліції Донецької області в середу.

"У квітні 2014 року чоловік звернувся до свого знайомого, який перебував у лавах бойовиків, з проханням узяти його на службу. Найманець чергував на блокпостах, де здійснював "фільтрацію" - виявляв проукраїнськи налаштованих громадян, перевіряв автотранспорт та багаж. Особлива увага приділялася громадянам з немісцевою пропискою. Через деякий час чоловік зрозумів, що платити за роботу йому ніхто не збирається, та покинув лави незаконних збройних формувань", - йдеться в повідомленні.

Стосовно екс-бойовика відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення непередбачених законом збройних формувань або участь в їхній діяльності) Кримінального кодексу України. "Тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування у бандформуванні підозрюваний не вчиняв важких злочинів проти мирного населення, справу може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК", - розповіли в поліції.

Згідно з ч. 6 ст. 260 КК, звільняється від кримінальної відповідальності особа, що перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА