Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: в США пропонують створити платформу підтримки для популістів і націоналістів


Стів Беннон, колишній головний «стратег» у виборчому таборі президента США Дональда Трампа
Стів Беннон, колишній головний «стратег» у виборчому таборі президента США Дональда Трампа

Розпочнемо огляд зі стислих повідомлень.

СММ ОБСЄ про відеокамери у Красногорівці

Деякі сайти поширили дезінформацію, написавши у заголовках, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні встановить камери спостереження на Донбасі через нібито «злочини» ЗСУ. У відповідь на запит Радіо Свобода у СММ ОБСЄ відповіли, що камеру в зазначеному населеному пункті встановлено для здійснення моніторингу ситуації з обох боків лінії зіткнення.

Можлива заміна Захарченка

Свої так звані «вибори» угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, призначило на листопад цього року. Здавалося б, проста формальність: ватажка донецьких бойовиків Захарченка повинні «переобрати» на другий термін. Але не все так просто, як може здатися. Незважаючи на літнє затишшя, Донецьк «лихоманить».

Зліва направо: патріарх Московський Кирило, ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко та ватажок угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник під час прес-підходу за підсумками зустрічі щодо умов обміну полоненими між російськими гібридними силами в особі угруповань «ДНР», «ЛНР» і владою України, Москва. 25 грудня 2017 року
Зліва направо: патріарх Московський Кирило, ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко та ватажок угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник під час прес-підходу за підсумками зустрічі щодо умов обміну полоненими між російськими гібридними силами в особі угруповань «ДНР», «ЛНР» і владою України, Москва. 25 грудня 2017 року

А крісло під ватажком «ДНР» знову захиталося. Як бойовики знищують своїх майбутніх конкурентів і чи вірять жителі окупованих територій у можливість зміни Захарченка і Пасічника.

Платформа підтримки для популістів та націоналістів

Наближений до американського руху «альтернативних правих», колишній головний «стратег» у виборчому таборі президента США Дональда Трампа, Стів Беннон розповів своєму вітчизняному політично-новинному інтернет-виданню The Daily Beast про нові «європейські плани»: заснувати фундацію «Рух», аналітичний центр із головним офісом у Брюсселі. Місце для зосередження думок та підтримки прихильників праворадикальних і популістських політичних напрямів обране не випадково. Чому – читайте в матеріалі нашого журналіста.

Генетично модифіковані діти

Чи погодилися б ви на редагування генів своєї власної майбутньої дитини? Технологія могла б не лише позбавити ембріон багатьох генетичних хвороб, але й також «налаштувати» колір очей, шкіри або волосся. У Великій Британії така можливість отримала «обережне зелене світло» з боку впливових експертів з медичної етики. Але ідея, схоже, сподобалася далеко не всім. Що про це пишуть іноземні видання в публікації Радіо Свобода.

Історія київського ката

У Росії архіви надійно ховають документи, що свідчать про злочини співробітників спецслужб, які катували і вбивали в'язнів у сталінські часи. Радіо Свобода публікує документи, що розповідають про життєвий шлях одного з найжахливіших сталінських убивць – старшого лейтенанта держбезпеки Івана Григоровича Нагорного (1902–1941). Він особисто розстріляв у Києві тисячі людей, у тому числі групу викладачів вишів.

Іван Нагорний
Іван Нагорний

Електрик із Харкова, який отримав «Оскар»

Сучасні комп’ютерні технології відкрили нові можливості у світі кіноіндустрії і значно спростили роботу творців спеціальних ефектів. Однак коли комп’ютери були ще малопотужними і громіздкими, створення спецефектів вимагало особливого таланту, здібностей та досвіду. Одним із піонерів цієї справи був емігрант із України Євген Мамут. Уродженець Харкова працював над такими всесвітньо відомими картинами, як «Матриця», «Брудні танці», «Блакитна лагуна». А фільм «Хижак», у створенні ефектів для якого він брав активну участь, навіть отримав кінопремію «Оскар» саме за спеціальні ефекти. Про талановитого харків’янина читайте за посиланням.

Вірте в себе, і Вам також вдасться отримати омріяні нагороди!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG