14:27 08.07.2019

Гройсман сподівається на незмінність позиції ЄС щодо України в майбутньому

2 хв читати
Гройсман сподівається на незмінність позиції ЄС щодо України в майбутньому

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на незмінність позиції Європейського Союзу та європейських інституцій щодо України в майбутньому.

"Дуже важливо, щоб у майбутньому на шляху європейської інтеграції та нашого зближення ми отримали потужну підтримку вже новостворених після виборів Європарламенту і європейських інституцій. Це дуже важливо на цьому історичному етапі. Й ми розраховуємо на тверду підтримку в майбутньому від Європейського Союзу", - сказав він на зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском у понеділок у Києві.

Гройсман наголосив, що очікує незмінності позиції Європи в питанні територіальної цілісності та суверенітету України, а також виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Крім того, прем'єр зазначив, що сподівається, що після парламентських виборів новий склад Верховної Ради залишиться проукраїнським і проєвропейським.

"У Європі змінився політичний ландшафт. У нас наразі новий Європарламент. І це справді новий Європарламент, а не просто нові люди, але також нові ідеї, нові напрями діяльності. Немає причин, щоб бути песимістичними після цих виборів. Я впевнений, що, безумовно, буде більше викликів для всіх нас: і для України, і для друзів України в Європі", - сказав, у свою чергу, Туск.

На його думку, найважливішим питанням на сьогодні є те, як захистити зусилля, яких уже доклали Україна та Євросоюз до співробітництва та інтеграції.

"Я не маю сумнівів, що глобальний контекст буде складнішим і для України, і для Європи. Нам потрібно бути об'єднаними більше, ніж будь-коли", - констатував Туск.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Уряд Латвії погодив кандидатуру Домбровскіса на посаду єврокомісара

Порошенко і Кличко привітали Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Порошенко привітав Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА