07:29 07.04.2020

У материковому Китаї вперше з січня немає смертельних випадків через коронавірус

2 хв читати
У материковому Китаї вперше з січня немає смертельних випадків через коронавірус

За добу в материковій частині КНР уперше з січня не зафіксовано смертельних випадків захворювання, що викликається коронавірусом, повідомив Держкомздоров’я КНР на своєму офіційному сайті.

У країні за добу зареєстровано 32 нових випадки зараження Covid-19, всі - у людей, які прибули з-за кордону, йдеться в повідомленні.

З грудня минулого року від коронавірусу в країні померла 3 331 особа, зареєстровано 81 740 випадків захворювання, з них 983 - ввезений з-за кордону.

За минулий понеділок було виявлено 30 випадків безсимптомного протікання викликаного коронавірусом захворювання, дев'ять із них - "імпортовані". Всього нині під наглядом медиків перебувають 1 033 безсимптомних хворих, у 275 випадках вони виявлені у прибулих з-за кордону.

На материковій частині країни зараз у медустановах проходять курс лікування 1 242 людини, стан 211 хворих оцінюється як важкий.

Водночас, більш 77 000 осіб одужали і покинули медустанови.

На китайських територіях поза материкової частини країни з грудня минулого року зареєстрований 1 331 випадок захворювання: в Гонконзі - 914 (при чотирьох випадках смертельного результату), в Макао - 44, на Тайвані - 373 (п'ять випадків смерті).

На проведеному напередодні під головуванням прем'єра Держради НР Лі Кецяна засіданні штабу з боротьби з коронавірусом було наголошено на необхідності посилення контролю над тими, хто в'їжджає в Китай через сухопутні кордони.

"Нині за кордоном спостерігається викличний характер поширення інфекції, наростає ризик проникнення інфікованих в країну через сухопутні кордони. В останні дні кількість прибулих в країну через сухопутні кордони перевищує кількість інфікованих прибулих авіаційним транспортом", - зазначалося на засіданні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА