13:20 12.08.2019

Зеленський рекомендує звільнитися главам ГУ Нацполіції та УСБУ в Житомирській області через нелегальний видобуток бурштину

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський рекомендує написати заяви про звільнення керівників Головного управління Національної поліції та УСБУ в Житомирській області через ситуацію з нелегальним видобутком бурштину.

"Я вам не вірю, я розмовлятиму з керівником, і я вам теж дуже рекомендую залишити вашу посаду. Розмовлятиму з паном Аваковим (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - ІФ), із паном Князєвим (глава Нацполіції Сергій Князєв - ІФ)... Я не вірю вам, бо за чотири роки ви говорите, що ви припинили (нелегальний видобуток бурштину в області - ІФ), а в нас є економічні висновки: що ви тут припинили, хто припинив? (...) Може, ви ... в схемі не були, але ви не можете нічого зробити з "піратами бурштиновими" Житомирщини", - сказав Зеленський главі ГУ Нацполіції Житомирської області під час робочої поїздки в понеділок на Житомирщину.

Звертаючись до глави УСБУ області, президент вказав, як працюють із бурштином представники Служби безпеки.

"А ви знаєте, що Служба безпеки України теж у цій схемі? ... Як вони працюють із бурштином, якщо не за схемою, як? ... Ми замінимо главу СБУ Житомирської області. Я хотів би, щоб пан Іван Геннадійович Баканов (в.о. глави СБУ - ІФ) розглянув іншу кандидатуру", - зазначив глава держави.

Він також запропонував Князєву звільнити керівників районних відділів Нацполіції Олевського та Овруцького районів області.

"У цій схемі і Нацполіція, і СБУ, і інші. Я так розумію, що якщо ми говоримо про Житомирську область - це Олевський та Овруцький райони ... Керівників райвідділів поліції, я вас дуже прошу звільнити", - сказав Зеленський, звертаючись до глави Нацполіції України.

За словами президента, проблема нелегального видобутку бурштину в Україні "набула масштабу екологічного лиха".

"Справді, тисячі гектарів лісових земель перетворилися на пустелю ... Ми сьогодні облетіли все й усе це бачили. Ми розуміємо, що люди полюють там на бурштин, ми розуміємо, що це реальна війна, інакше не можу про це сказати, війна з державою кримінальних авторитетів, яких прикривали і поліція, і СБУ, і прокуратура", - сказав Зеленський.

Він також запропонував піти у відставку начальнику обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Ми почнемо працювати щодо всіх прізвищ у цих трьох областях (Волинській, Рівненській та Житомирській - ІФ), щоб вони збирали свої речі та змінили адресу свого існування, змінили країну свого життя", - заявив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: Противник атакує майже по всій лінії фронту, покровський напрямок залишається найгарячішим

МАГАТЕ ухвалило резолюцію зі звинуваченням на адресу Ірану в нездатності співпрацювати

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, планується поліпшення логістики, ланцюга поставок, роботи майстерень

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

QR-код буде повністю доступний у "Резерв+" 18 червня, зчитувати його посадові особи будуть також через застосунок

Зеленський обговорив із Сунаком підготовку до Саміту миру та продовження оборонної співпраці

Фінляндія допомагає Україні модернізувати метеорологічну службу

На Дніпропетровщині через ворожі обстріли постраждали двоє людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА