Економіка США за 2 квартал року скоротилася на 37% - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США за 2 квартал року скоротилася на 37% - МВФ

Світ
725
Економіка США за підсумками другого кварталу скоротилася на 37% в річному вираженні.
Про це свідчить оцінка Міжнародного валютного фонду.
МВФ також прогнозує, що за підсумками року падіння ВВП країни складе 6,6%, “незважаючи на безпрецедентну політику підтримки економіки”.
Особисті споживчі витрати в США в лютому-березні знизилися на 18%, особливо в таких секторах послуг, як ресторанний і готельний бізнес, а також рітейл, відзначають в МВФ.
У травні спостерігалося зростання споживчих витрат на 8% на тлі відновлення роботи підприємств та повторний найм працівників.
Однак МВФ відзначає збереження високого рівня невизначеності.
“Головним ризиком, який найскладніше кількісно визначити, є те, що стрибок випадків COVID-19 в США може привести до нової часткової зупинки діяльності для збереження життів”, – йдеться в пресрелізі.
Крім цього, МВФ очікує “значного стрибка” показника відношення боргу до ВВП країни. За прогнозом організації, до 2030 року він зросте до 160%, навіть якщо не буде прийнято нових фіскальних заходів підтримки економіки.
“Низькі процентні ставки нададуть простір для маневру, але як тільки економічна ситуація покращиться, буде необхідно прийти до незначного первинного профіциту бюджету, щоб стабілізувати рівень заборгованості”, – додали в МВФ
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас