14:50 15.07.2018

У Гельсінкі розпочалися акції прихильників і противників саміту Росія-США

2 хв читати
У Гельсінкі розпочалися акції прихильників і противників саміту Росія-США

У Фінляндії в неділю почалася серія акцій, як прихильників, так і противників зустрічі президентів Росії і США Володимира Путіна та Дональда Трампа.

Першою такою акцією став марш Helsinki Calling у підтримку прав людини та демократії, який проводять, зокрема, організація за права людини Amnesty International, Helsinki for Human Rights і ліві молоді. Він стартував у неділю з парку Кайсаніємі (Kaisaniemenpuisto), пройшов центром міста і завершився мітингом на Сенатській площі (Senaatintori).

Як запевняли раніше організатори маршу, у соціальній мережі "Фейсбук" на акцію обіцяли прийти близько 10 тис. осіб. Проте, за даними поліції, в марші взяли участь близько 1,5 тис. осіб.

У руках маніфестантів транспаранти "Права людини для всіх!", "Гельсінкі закликає до миру!", "Ми – свобода, рівність, ми зміни", "Прокиньтеся – скиньте Трампа!" Видно і райдужні прапори на підтримку прихильників нетрадиційної сексуальної орієнтації.

На сенатській площі в числі ораторів, зокрема, відомі різкою критикою на адресу керівництва Росії депутат Європарламенту Гейді Гаутала (Heidi Hautala), письменниця Софі Оксанен (Sofi Oksanen).

У неділю відбувся також мітинг молоді правлячої партії "Справжні фіни" Welcome Trump в підтримку антиміграційної політики США. У ньому взяли участь близько 50-70 осіб із закликами зробити Америку великою.

16 липня акції громадських організацій продовжаться. Загалом в поліцію Гельсінкі надійшло 11 заявок про проведення 15-16 липня масових заходів.

У понеділок очікуються акції протесту молодіжної організації Коаліційної партії проти торгової політики США і проти зовнішньої політики Росії. Відбудуться збори громадськості Presidents for Peace в підтримку зустрічі глав держав Росії та США, товариства Росія – Фінляндія Rufi ry під девізом Putin&Trump, мітинги проти політики Росії Stop Putin, на захист прав жінок за мир в Афганістані, за права людини в Камеруні.

Саміт Росія-США, як очікується, відбудеться в Гельсінкі 16 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА